אפונת שלג המכונה גם אפונה סינית או בכינויה בצרפת "לאכול את הכל" נחשבת לאחד הגידולים העתיקים שבני אדם צרכו ולכן יש ויכוח למקור ממנו באה , חוות הדעת העיקרית היא שמקורה ממרכז אסיה או ממזרח התיכון.

לאפונת השלג תרמילים ירוקים בהירים המכילים גרגירי אפונה קטנים ושטוחים, את אפונת השלג אוכלים בשלמותה , טעמה מתקתק והיא בעלת מרקם עדין ופריך. ניתנת למאכל כחטיף נשנוש טרי , מוגשת בסלטים למיניהם, מרקים , בשרים, כתוספת לאורז ואטריות ואף יכולה להיות למנת פתיחה נהדרת ע"י הקפצה במחבת.

אפונת השלג מציעה חלבון, פחמימות, סיבים תזונתיים , ויטמין C ו-K , אשלגן , מגנזיום וברזל. אפונת השלג מכילה את הרמה הגבוהה ביותר של ויטמין C על פני סוגים אחרים של אפונה.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)                      42 סיבים תזונתיים (גרם)                          3
שומן                                        0 חלבון (גרם)                                       3
כולסטרול                                  0 סידן (%RDA)י                                    4
נתרן (מ"ג)                                4 ברזל (%RDA)י                                  12
פחמימות (גרם)                          8 ויטמין RDA%) A)י                             22
סוכרים (גרם)                            4 ויטמין RDA%) C)י                            100

עוד מהירוקים שלנו