המלפפון הירוק המוכר והאהוב ירק ממשפחת הדלועיים ומשמש כאחד המרכיבים הבולטים במטבח הישראלי. המלפפון ניתן לאכילה חי או כבוש והוא דל קלוריות ובעל ערכים תזונתיים מרשימים וחיוניים מאוד.
הוא עשיר במינרלים החיוניים לעור, עשיר בסיבים תזונתיים, המסייעים לבריאות הכליות, המפרקים ולהורדת לחץ הדם.
בזכות המינרלים והוויטמינים שהוא מכיל, המלפפון ידוע כירק הגורם לניקוי וריענון העור והגוף ולכן הוא מומלץ לאנשים הסובלים מאקזמה, מחלת הפסוריאזיס, עצירויות ואפילו לבני נוער הסובלים מאקנה.