פלפל הצ'ילי האדום הוא פלפל חריף מאוד ומעט מתקתק, אבל נחשב לעדין ובשרני יותר מאשר הפלפל הירוק החריף.
צבעו האדום העז מעיד על המצאות הליקופן, נוגד חמצון חיוני ואיכותי במיוחד ובעל יתרונות בריאותיים רבים כמו הגנה וסיוע להליכים אנטי סרטניים, הורדה ואיזון לחץ דם, והורדת כולסטרול ואפילו מסייע לבריאות העי ושיפור הראיה.
אכילה של מזון חריף כדוגמת פלפל הצ'ילי מייעל את הליך חילוף החומרים בגוף בכ- 20%, דבר המסייע בהורדת משקל וניקוי מערכות.
פלפל הצ'ילי עשיר בויטמינים ובעל ערכים תזונתיים איכותיים ביותר וניתן למצוא בו ערכים מרשימים סידן, מגנזיום, אבץ, ושלל ויטמינים מקבוצות B , C, K חומצה פולית, אלפא-לינולנית (אומגה 3), וחומצת שומן אולאית (אומגה 9)