נבטי העדשים, עשירים בחלבון באופן יחסי, מכילים אשלגן, מגנזיום ועתירים בוויטמין C. כמו כן, נבטים אלה הם הקלים ביותר לעיכול. ניתן לשלבם בסלטים , מרקים , תבשילי בשר ועוף.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)                      106 סידן (מ"ג)                                     25
שומנים (גרם)                          0.55 ברזל (מ"ג)                                  3.21
כולסטרול (מ"ג)                           0 אבץ                                            1.51
נתרן (מ"ל)                                 11 ויטמין A (מק"ג)                               5
פחמימות (גרם)                      22.14 ויטמין C (מ"ג)                             16.5
חלבונים (גרם)                        8.96

עוד מהירוקים שלנו