המלפפון הירוק המוכר והאהוב ירק ממשפחת הדלועיים ומשמש כאחד המרכיבים הבולטים במטבח הישראלי. המלפפון ניתן לאכילה חי או כבוש והוא דל קלוריות ובעל ערכים תזונתיים מרשימים וחיוניים מאוד.
הוא עשיר במינרלים החיוניים לעור, עשיר בסיבים תזונתיים, המסייעים לבריאות הכליות, המפרקים ולהורדת לחץ הדם.
בזכות המינרלים והוויטמינים שהוא מכיל, המלפפון ידוע כירק הגורם לניקוי וריענון העור והגוף ולכן הוא מומלץ לאנשים הסובלים מאקזמה, מחלת הפסוריאזיס, עצירויות ואפילו לבני נוער הסובלים מאקנה.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)  15 סיבים תזונתיים  0.5
חלבונים  0.65 מים  95.52
פחמימות  3.63 ויטמין A (מ"ג) 5
סוכרים  1.67 ויטמין B (מ"ג) 0.464
שומנים  0.11 ויטמין b1 (מ"ג) 0.027
שומן רווי  0.037 ויטמין b2 (מ"ג) 0.033
כולסטרול 0 ויטמין b3 (מ"ג) 0.098
נתרן 2 ויטמין b5 (מ"ג) 0.259

עוד מהירוקים שלנו