תרד הוא צמח חד שנתי בעל עלים ירוקים המשמש למאכל ולרפואה. מקור הצמח הוא ממרכז אסיה והוא גדל באזורים ממוזגים וגם בישראל. לתרד שלושה זנים עיקריים המסווגים על פי סוג העלים. טעמם של העלים וההרכב התזונתי שלהם משתנים לפי עונות השנה.

לפי אמונה נפוצה, אכילת תרד מוסיפה ברזל לתזונה וכן לתרד יש ערך תזונתי גבוה והוא מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ביניהם ויטמין K, חומצה פולית, ויטמינים רבים אחרים, סיבים תזונתיים, ונוגדי חמצון.

התרד משתלב במטבחינו במגוון מאפים, פשטידות, תבשילים ומאכלים כמו בורקסים, לביבות, סלטים, פשטידות, קישים ואפילו שייק תרד בריא.

ברפואה העממית התרד מסייע לעיכול תקין, תרד טוב לטיפול בעצירות ,אנטי סרטני ,מקטין סיכון לסרטן העור , מסייע לתפקודי מוח תקינים , מאט תהליכי הזדקנות ,מחזק את מערכת החיסון , מסייע בהפחתת לחץ דם גבוה, שומר על בריאות העצמות.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)                    23 ויטמין A (מק"ג)                            469
חלבונים (גרם)                     2.86 סה"כ ויטמין B (מ"ג)                    1.445
פחמימות (גרם)                    3.63 חומצה פולית-ויטמין B9 (מק"ג)        194
שומנים (גרם)                      0.39 ויטמין C (מ"ג)                              28.1
מתוכם שומן רווי (גרם)        0.063 ויטמין E (מ"ג)                              2.03
כולסטרול (מ"ג)                       0 ויטמין K (מק"ג)                          482.9
נתרן (מ"ג)                             79 סידן (מ"ג)                                      99
סיבים תזונתיים (גרם)             2.2 ברזל (מ"ג)                                   2.71
מים(גרם)                            91.4

עוד מהירוקים שלנו