האזובית, הידועה יותר בשמה הלועזי אורגנו, מכונה באיטליה בשם " תבלין הפיצה" בשל שימושה הנפוץ בתיבול מאכל זה.

מקור השם אוריגנום ביוונית פירושו הר השמחה. היה מוכר כתבלין במצרים הקדונה וביוון העתיקה לתיבול דגים, בשרים, ירוקות ויין. בימי הביניים השתמשו בו לטיהור האוויר והלגנה מפני מעשה כישוף.

הוא נחשב לתבלין המרכזי במטבח הים תיכוני, בעיקר באיטליה.

משמש לתיבול חצילים, פטריות, עגבניות, צלי בשר, מרקים, סלטים ורטבים.

ברפואה העממית הוא משמש כתרופה למחלות דרכי העיכול, קצרת, שיעול, צרבת, פטריות עור, כאבי שיניים וראש ובעיות לב.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)                     306 ויטמין B2 (מ"ג)                            0.32
חלבונים (גרם)                            11 ויטמין B3-ניאצין (מ"ג)                 6.22
פחמימות (גרם)                     64.43 ויטמין B6 (מ"ג)                            1.21
מתוכן סוכרים (גרם)                 4.09 חומצה פולית-ויטמין B9 (מק"ג)       274
שומנים (גרם)                        10.25 ויטמין C (מ"ג)                                50
מתוכם שומן רווי (גרם)             2.66 ויטמין E (מ"ג)                            18.86
כולסטרול (מ"ג)                          0 ויטמין K (מק"ג)                          621.7
נתרן (מ"ל)                                15 סידן (מ"ג)                                   1576
סיבים תזונתיים (גרם)              42.8 ברזל (מ"ג)                                     44
מים (גרם)                              7.15 מגנזיום (מ"ג)                                270
ויטמין A (מק"ג)                       345 זרחן (מ"ג)                                    200
סה"כ ויטמין B (מ"ג)             8.364 אבץ (מ"ג)                                    4.45
ויטמין B1 (מ"ג)                      0.34 אשלגן (מ"ג)                                 1669

עוד מהירוקים שלנו