היא ילידת דרום אירופה. היוונים הקדמונים האמינו כי תה עלי מרווה מטהר את הדם.
הרומאים קידשו את המרווה וקטיפתה הייתה כרוכה בפולחן מיוחד.
שמה של המילה מרווה Salvia נגזר מהמילה הלטינית Salvere שפירושה להושיע.
בימי הביניים האמינו שהמרווה יכולה לרפא כמעט כל מחלה וכל כאב.
יש אמרה מפורסמת מבית ספר לרפואה בסלרנו שבאיטליה האומרת:
"מדוע זה ימות אדם אשר מרווה לו בגינתו?" והתשובה : "כי אפילו מרווה אינה יכולה למות".

העלים הטריים משמשים לתיבול עוף, בשר, נקניקים, דגים, סלטים כבושים ותה.
ברפואה עממית משמש הצמח לטיפול בפצעים, שיעול, ברונכיטיס, מחלות בדרכי העיכול, כאבי שיניים וחניכיים.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)                     315 ויטמין B2 (מ"ג)                            0.336
חלבונים (גרם)                       10.63 ויטמין B3-ניאצין (מ"ג)                    5.72
פחמימות (גרם)                    60.73 ויטמין B6 (מ"ג)                              2.69
מתוכן סוכרים (גרם)                 1.71 חומצה פולית-ויטמין B9 (מק"ג)          274
שומנים (גרם)                        12.75 ויטמין C (מ"ג)                                32.4
מתוכם שומן רווי (גרם)             7.03 ויטמין E (מ"ג)                                7.48
כולסטרול (מ"ג)                         0 ויטמין K (מק"ג)                           1714.5
נתרן (מ"ל)                               11 סידן (מ"ג)                                     1652
סיבים תזונתיים (גרם)             40.3 ברזל (מ"ג)                                   28.12
מים (גרם)                             7.95 מגנזיום (מ"ג)                                  428
ויטמין A (מק"ג)                     295 זרחן (מ"ג)                                        91
סה"כ ויטמין B (מ"ג)             9.774 אבץ (מ"ג)                                      4.7
ויטמין B1 (מ"ג)                   0.754 אשלגן (מ"ג)                                  1070

עוד מהירוקים שלנו