767_447102_portfolio_g_c_1

תרד, לא סתם זה הנשק הסודי של פופאי. הוא מקור נהדר לויטמינים C ו-A והוא דל בקלוריות. רבים אינם יודעים, אך מקורו של התרד הוא בפרס (אירן של ימינו. הוא הוצג לסינים במאה ה-7 ונחשף לראשונה באירופה במאה ה-12 ובארה"ב רק ב-1806. לפניכם כמה עובדות מעניינות על הצמח הנפלא.

מעולמו של התרד

  • את התרד יש לאכול טרי. לאחר 8 ימים הוא מאבד מערכיו התזונתיים והעלים שלו נובלים. בקירור הוא יכול להחזיק עד שבועיים אך לא יותר.
  • בשנות השלושים של המאה הקודמת התרד הציל את כלכלת ארה"ב עם גידול של למעלה מ-33% במכירות בזמן תקופת השפל הכלכלי.
  • בקריסטל סיטי, בטקסס, ארצות הברית ישנו פסל של הדמות המצוירת האהובה פופאי.
  • 350,000 טונות של תרד נמכרים מדי שנה וזה נתון שרק הולך וגדל…
  • מפתיע, אבל אזור הגידול הטוב ביותר לתרד הוא אזורים חוליים.
  • אפילו יותר מפתיע הוא הנתון שהתרד משמש בתרבויות מסוימות כחומר משלשל ומשתן.
  • 85% מהתרד בכל העולם גדל בסין! אוהבים תרד הסינים.

אז לאחר שלמדנו קצת על התרד, לא ניתן איזה מתכון טעים שמשלב את הצמח הנפלא?

שקשוקה, לא כמו שהכרתם:

אז לפניכם מתכון קל להכנה של שקשוקה ירוקה. לנו לקח להכין אותה בפחות מעשר דקות, והילדים? ליקקו את האצבעות.

מצרכים לשתיים שלוש מנות:

  • כמובן שעלי תרד טריים וקצוצים גס.
  • עגבניות שרי חתוכות גם. כמה? 10!
  • 5-6 שיני שום. תלוי במה אתם מתכננים להמשך הערב…
  • 190 מ"ל שמנת לבישול, או במלים פשוטות 3/4 מיכל שמנת.
  • בצל, בינוני אחד.
  • 6 ביצים.
  • 100 גרם מוצרלה או גבינת העמק.
  • 50 גרם גבינה בולגרית מגורדת.
  • מלח ופלפל על אחריותכם.

את התרד אנחנו מכירים בשלוש צורות.

  • סאבוי שעליו ירוקים ופריכים.
  • סאבוי למחצה אשר דומה לסאבוי אך קל בהרבה לניקוי.
  • התרד החלק אשר מגיע לעתים בקופסאות שימורים והקל ביותר לניקוי.

איך עושים את זה?

  1. מטגנים 4 דקות בצל עם שלוש כפות שמן זית על מחבת שחוממה מראש עד לקבלת הצבע המהמם.
  2. מוסיפים את השרי והתרד לעוד 3 דקות קצרצרות עד שהתרד מתרכך ומצטמצם. (לא לשכוח לערבב תוך כדי…).
  3. זה הזמן להרים הילוך ולהעביר לאש גבוהה ולהוסיף את השמנת עד לרתיחה. רתחה? להוריד בחזרה לאש בינונית ומוסיפים מלח
  4. ופלפל עד להצטמצמותה. (ממשיכים לערבב, אל תהיו עצלנים).
  5. בעזרת כף פנו מקום לביצים, כסו את הסיר עם מכסה והמתינו 3 דקות.
  6. זהו, עכשיו רק נשאר לפזר את שתי הגבינות, לבצוע חלה טרייה ולהשוויץ שיצאה לכם כזאת שקשוקה בעשר דקות.

זהו. אנו מקווים שעשינו לכם תיאבון, כי אנחנו התחלנו להכין את המנה כבר תוך כדיי כתיבה…
נתראה במשק לעוד מתכונים בריאים ועשירים בטעם נפלא