614_portfolio_g_c_1

לביבות נהדרות ויפות, מומלץ להשתמש בעלי קייל צעירים בעלי עורק דק. אם העורק עבה וסיבי, מומלץ להסיר אותו לפני הקיצוץ.

אם משתמשים בעלי מנגולד, קצצו רק את החלק הירוק, ללא החלק הלבן (את החלק הלבן שימרו לשימוש אחר כמו חביתה או ירקות מוקפצים) אפשר לשדרג את הלביבות עם חזה אווז קצוץ (או בייקון) ו/או חצי כפית קימל טחון.

מרכיבים עבור 25-27 לביבות:

  • כרובית בינונית (600 גרם) מפורקת לתפרחות גדולות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון קטנות, מוצקות ולבנות
  • 2 כוסות (70 גרם) עלי קייל או עלי מנגולד שטופים וקצוצים דק
  • 4 ביצים
  • שליש כוס (60 גרם) פירורי לחם (עדיף מחיטה מלאה)- אפשר להמיר בקמח שקדים
  • 200 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת גס
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח דק
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה
  • כף וחצי קצח או שומשום שחור
  • 1-2 בצל סגול קטן פרוס לעיגולים דקים

להגשה: שמנת חמוצה או יוגורט מתובל בגרידת לימון ועירית

הוראות הכנה:

  1. מסירים לתפרחות הכרובית את הרגליים הבולטות (כך שיישארו רק התפרחות והרגל המחברת ביניהן- 500 גרם לערך), שוטפים היטב ומנערים עודפי מים.
  2. מעבירים לקערת מעבד המזון וטוחנים עד קבלת פירורים דקים.
  3. מעבירים לקערה בינונית (5 כוסות פירורי כרובית).
  4. מנגבים בעזרת נייר סופג את הפטריות ומסירים להן את הרגליים. פורסים לפרוסות דקות (עדיף עם מנדולינה) ומעבירים לקערה עם הכרובית.
  5. מוסיפים את כל שאר החומרים ולשים היטב.
  6. משהים במקרר לפחות לחצי שעה.
  7. בינתיים קולפים את הבצלים ופורסים לעיגולים דקים.
  8. מחממים תנור ל- 220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים אותו במעט שמן זית.
  9. מוציאים את התערובת מהמקרר, לשים מעט ויוצרים, בעזרת ידיים משמנות קלות בשמן זית, כדורים בגודל פינג פונג. מניחים בנייר האפייה, משטחים בעדינות (לעובי חצי ס"מ) ומניחים (בלחיצה עדינה) בכל לביבה עיגול בצל סגול.
  10. אופים 15 דקות עד השחמה קלה בצידה התחתון של הלביבה. בעזרת מרית הופכים לצד השני ואופים 5 דקות נוספות.
  11. מגישים חם, כשצד הבצל למעלה, לצד שמנת חמוצה או יוגורט מתובל.

באדיבות לימור לניאדו-תירוש, בעלת בלוג המתכונים "מטבח מקומי"  וספר הבישול " מנה עיקרית".