בכל פעם שעולה המילה תרד, רובנו נשטפים זיכרונות ילדות מהתוכנית האהובה "פופאי". זה נדיר להיתקל במאכלים המכילים גאונות תזונתית, כמו זו של עליי התרד המשתפים יחדיו פעולה עם הפשטות של הטוסט האנגלי למשל. לתרד ישנן תכונות תזונתיות רבות. בין היתר, הוא מכיל כמויות גבוהות של ויטמינים וברזל. כאשר אנו משלבים בין הערך התזונתי של התרד לבין מאכל פשוט כמו הטוסט האנגלי, אנחנו מקבלים ארוחה בריאה, מזינה, טעימה וממש קלה להכנה! המתכון הבא מומלץ במיוחד, לכל מי שממהרים בבוקר בדרכם לעבודה, ללימודים או פשוט מעבירים את רוב הזמן אל מחוץ לביתם. זה הוא שילוב נפלא בין קלילותו של הטוסט עם מורכבותו התזונתית של התרד, והכול בניצוח נגיעות פריכות של גבינת הצ'דר.
באופן הכנה פשוט ומהיר (של לא יותר מכרבע שעה) מתקבלת ארוחה בריאה וטעימה במיוחד.
המצרכים:
1 – שן שום.
2 – פרוסות לחם (לחם טוסט).
2 – קוביות חמאה.
גבינת צ'דר (ניתן להשתמש בכל גבינה מגורדת אחרת).
25 גרם עלי תרד.
הרכב תזונתי:
קלוריות : 227.
חלבון : 7 גרם.
שומן : 12 גרם.
פחמימות: 23 גרם.
אופן ההכנה:
יש לשטוף בצורה עדינה את עלי התרד, ואז להניחם במנוחה ולא לסחוט לאחר השטיפה.
מחממים מחבת ושמים בה שתי קוביות חמאה. ממתינים מעט עד לקבלת ציפוי אחיד ומלא של החמאה בתוך המחבת.
מניחים במחבת פרוסה אחת של לחם וממתינים עד להשחמתה (כמספר שניות לכל צד).
מפזרים באופן מלא את גבינת הצ'דר על פרוסת הלחם.
מניחים את עלי התרד (לאחר שטיפתם) בצורה אחידה מעל לגבינת הצ'דר.
סוגרים עם פרוסת לחם נוספת ששמים במחבת בכדי לקבל השחמה אחידה של שתי פרוסות הלחם.
כאשר גבינת הצ'דר הופכת למותכת, יש להוציא את פרוסות הלחם בזהירות מהמחבת.
מניחים על צלחת הגשה ומורחים שכבה עדינה של שום על שני צידי הלחם.