האזובית, הידועה יותר בשמה הלועזי אורגנו, מכונה באיטליה בשם " תבלין הפיצה" בשל שימושה הנפוץ בתיבול מאכל זה.
מקור השם אוריגנום ביוונית פירושו הר השמחה. היה מוכר כתבלין במצרים הקדונה וביוון העתיקה לתיבול דגים, בשרים, ירוקות ויין. בימי הביניים השתמשו בו לטיהור האוויר והלגנה מפני מעשה כישוף.
הוא נחשב לתבלין המרכזי במטבח הים תיכוני, בעיקר באיטליה.
משמש לתיבול חצילים, פטריות, עגבניות, צלי בשר, מרקים, סלטים ורטבים.
ברפואה העממית הוא משמש כתרופה למחלות דרכי העיכול, קצרת, שיעול, צרבת, פטריות עור, כאבי שיניים וראש ובעיות לב.