607_portfolio_g_c_1

באדיבות הילה קריב, בעלת בלוג האוכל "ביסים" וספרי בישול " ביסים קטנים" ו"ביסים".

מלכת הסלטים הבלתי מעורערת שלי- תמיד בשילוב פרי עונתי,אגוזים או גרעינים ואחלה רוטב.

– את האגוזים שומרים בצנצנת אטומה- הם ישמחו כל סלט!

רכיבים למנה אחת גדולה:

  • חופן עלי חסה קרועים
  • חופן עלי תרד
  • חופן עלי ארוגולה
  • כף של נענע- קצוצה דק
  • כף של כוסברה- קצוצה דק
  • 1/2 אפרסמון- חתוך דק

 לאגוזים המתובלים:

  • 1 כוס חצאי אגוזי מלך
  • 1 כפית שמן-זית
  • 1 כפית חמאה מומסת (ניתן להחליף בשמן-זית)
  • מלח
  • אבקת צ'ילי (קיאן) – לפי הטעם

 לרוטב:

  • 1 כפית שמן-זית
  • 1 כפית דבש
  • מיץ ליים סחוט- לפי הטעם
  • מלח ופלפל גרוס טרי

 

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את האגוזים עם כל שאר המרכיבים,
  2. מפזרים בתבנית ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות צלזיוס כ-7-8 דקות. שימו לב לא לשרוף!
    מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
  3. מערבבים את מרכיבי הרוטב יחד, יוצקים על מרכיבי הסלט, מערבבים ומתקנים תיבול.
  4. זורים מעל אגוזים לפי מידת הרצון ומגישים מיד.