631_153258_contents_r_image_1

צמח התרד ממשפחת הירקות הירוקים- מגיע במקור מאזור מרכז אסיה ומתאים לגידול באזורים ממוזגים, כולל אצלנו בישראל. לתרד קיימים 3 סוגי זנים עיקריים אשר מסווגים בהתאם לסוג העלים שלהם. טעמם של עלי התרד והרכבם התזונתי, נתון לשינויים בהתאם לעונות העונה. לצמח התרד מיוחסות סגולות רבות. הוא יכול לסייע בשיפור בריאות הלב והשרירים בזכות נוגד חמצון C0-Q10. מעבר להיותו צמח המסייע בשמירה על הבריאות, התרד יכול לשמש גם כמרכיב מרכזי בארוחות נהדרות המשלבות בין טעם נפלא ותזונה נכונה.

המצרכים הנדרשים:

בשר בקר טחון- 300 גר' (ניתן להשתמש גם בבשר עגל).
אורז בסמטי- בערך כוס אחת של 146 גרם (יש לשטוף ולסנן היטב).
תרד- 150 גר' (חשוב שהתרד יהיה במצב טרי ובשרני).
שמן קנולה- 3 כפות של 30 מ"ל לטיגון התרד + עוד כף של 10 מ"ל לטיגון בצל.
בצל- יחידה אחת גדולה (של בערך 322 גרם), יש לחתוך קצוץ.
חצי פלפל ירוק חריף- ניתן לחתוך או לקצוץ עפ"י בחירה.
שום- יש לכתוש 2 שיניים.
מלח- כפית אחת שטוחה.
פלפל שחור- חצי כפית שטוחה.
קינמון (אופציונאלי) – כמות של קורט.
מים רותחים לצורך בישול- כמות עפ"י הצורך.

אופן ההכנה:

  1. תחילה יש לקצוץ את התרד ולטגנו בשמן במחבת טפלון (רצוי גדולה ורחבה) עד למצב של השחרה. מטרת הטיגון היא לשחרר את הארומה מהתרד.
  2. יש להניח את התרד המטוגן בצד.
  3. מטגנים במחבת את הבצל עם כף נוספת של שמן.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים תוך כדי הערבוב.
  5. מוסיפים את הפלפל החריף, את השום ואת התרד המטוגן והתבלינים.
  6. מערבבים הכול ומוסיפים גם את האורז.
  7. מוסיפים מים רותחים עד לסנטימטר אחד מעל התבשיל ( ניתן להוסיף תבלינים נוספים על פי הטעם האישי).
  8. יש לכסות את המחבת, להנמיך את האש ולבשל במשך 40 דקות.

והכי חשוב… שיהיה לכם בתיאבון ולבריאות!