הפלפלים המתוקים נחשבים לאחד ממצרכי המזון הפופולאריים ביותר בקרב מטבחים רבים ברחבי העולם. החל מסלטי ירקות עשירים, תבשילים, מאכלים ממולאים ועוד, הפלפלים המתוקים זוכים למקום של כבוד קולינרי הודות לטעמם המשובח והייחודי כל כך. חוץ מטעמם המופלא, מסתבר שלפלפלים המתוקים יש גם לא מעט יתרונות בריאותיים שעושים המון טוב לגוף שלנו. כמה טוב אתם שואלים? הכול בכתבה שלפניכם.
689_119929_contents_r_image_1

כל הסיבות הבריאות שיגרמו לכם לאכול פלפלים מתוקים

הפלפלים המתוקים (הידועים בכינויים "גמבות"), הם צמחים חד שנתיים המשתייכים למשפחת הסולניים. מקורם הוא בדרום אמריקה, אך ניתן למצוא אותם בשימוש נרחב בכל רחבי העולם.

אצלנו בישראל, היקף גידול הפלפלים עומד על כ-30 אלף דונם מדי שנה. באזור הערבה למשל, ענף החקלאות המשמעותי והגדול ביותר הוא גידול פלפלים. הפלפלים המתוקים נחלקים לזנים שונים (כמו פלפל אדום, צהוב וירוק) ולכל אחד מהם יש טעם מיוחד וכובש בפני עצמו. גיוון הטעמים הזה הופך את הפלפלים המתוקים לתוספות מצוינות עבור כל ארוחה: סלטי ירקות, מאכלי בשר, מאכלי דגים, פשטידות ועוד.

הפלפלים המתוקים, כך מסתבר, הם לא רק עניין של טעם נפלא אל גם חגיגה אחת גדולה של בריאות מנצחת. בכל פלפל מתוק (בממוצע ל-100 גרם), תוכלו למצוא שפע של סיבים תזונתיים, 0% כולסטרול ומרכיבים חיוניים נוספים כמו ויטמין A המסייע בשמירה על מערכות הראייה והעיכול ו-ויטמין B אשר תורם רבות בשמירה על פעילות תקינה של חילוף החומרים, במניעת מחסור בדם, בשמירה על מערכות העצבים והחיסון ועוד.

הודות לערכם הקלורי הנמוך במיוחד (רק 31 קלוריות ב-100 גרם), הפלפלים המתוקים יכולים לסייע בתהליך ההורדה במשקל ובשמירה על משקל גוף תקין. צריכה קבועה של פלפלים מתוקים תוכל לתרום גם בשמירה על פעילות לבבית תקינה ולמנוע את התפתחותן של מחלות לב שונות. בנוסף, חומרים פעילים המצויים בהם בשפע כדוגמת הקרטונואידים, יכולים אף לסייע בהפחתה משמעותית של הסיכויים ללקות במחלות סרטניות.

אז עכשיו כשאתם יודעים כמה הפלפל המתוק הוא מצוין עבורכם, למה שלא תכבדו אותו עם מקום במזווה?