768_126425_portfolio_g_c_1

שבועות, חג הביכורים, חג מתן תורה, חג הגבינות. ב-71 שנות קיומנו אחד המאפיינים הבולטים שלנו הוא החדשנות. WAZE, MOBILEYE, אם נלך ממש אחורה אז גם ה-ICQ עם הספר אוהב לחדש ולהתחדש. אז לכבוד חג השבועות החלטנו לפנק אתכם במתכון שמשלב ירק שהוא חדש (יחסית) במטבח הישראלי עם גבינות והחלטנו ללכת הפעם על פשטידת גבינות עם פאקצ’וי. שטפו ידיים, כי אתם הולכים ללקק את האצבעות.

מה נכין מראש?

  • דף נייר אפיה מרובע.
  • בצק עלים מרודד (אנחנו עושים בעצמנו אבל אפשר גם לקנות) בגודל 30 ס”מ.
  • ראש פאקצ’וי חתוך לקוביות.
  • ביצים – 3.
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים גס לקוביות.
  • מיכל שמנת לבישול (פעם בשנה אז הלכנו על על 15% אבל אפשר גם פחות שמנה לאלו שבמשטר).
  • 1 קוטג’ (גם פה – רמת השומן לפי טעמכם וצורככם).
  • 4 פרוסות מוצרלה (אפשר גם גבנ”צ).
  • 250 גרם גבינה לבנה לאפיה.
  • מלח, פלפל, שומשום.

יחסנו לאן?

  1. כווננו את התנור ל-170°c – בינוני כזה.
  2. מניחים את נייר האפיה בתבנית של פאי ומתאימים את הגודל של הבצק לתבנית בעזרת מתיחות כך שיכסה את הדפנות.
  3. מחבת גדולה, שמן, מתחילים לטגן את הבצל עד הצבע הזהוב הקסום.
  4. מוסיפים את הפאקצ’וי, אבל רק לנגיעה, עד שהעלים מתרככים ומאבדים נפח.
  5. עכשיו החלק הכיפי (מומלץ לשתף את הילדים).
    בקערה גדולה מכניסים את יתר המרכיבים (הגבינות, השמנת, המלח והפלפל) ומתחילים להתלכלך (אפשר עם מזלג, אבל איפה הכיף פה)?
  6. שופכים את כל התערובת לתוך תבנית הפאי.
  7. מכניסים לתנור לשעה.
  8. מוצאים, קצת שומשום מעל ומתחילים להתרגל למחמאות…

נשמח אם תספרו לנו איך יצא לכם, אנחנו יודעים (גם האורחים שלנו) איך לנו יצא. משק בכור מאחלים לכם חג שבועות שמח, טעים ומשמין (קצת). מחכים לכם עם הפאקצ’וי בחממה. WELLCOME.