803_106480_portfolio_g_c_1

אם כבר קיץ, אז בואו נחמם קצת את האווירה…

הרשת מפוצצת בעובדות מדהימות שלכאורה אנו לא יודעים על העולה החדש – ישן, בעל המרקם הקריספי המתקתק ובעיקר חריף שבתרגום חופשי נקרא "פלפלים עם בשר", אך גם פה בארצנו הקטנטונת אנו קוראים לו בשמו הלועזי – " צ'ילי קון קרנה".

במהלך פסטיבל אוכל אשר התקיים בשנת 1880 בעיר סן אנטוניו השייכת למדינת טקסס בארה"ב אישה לטינית אשר כונתה "מלכת הצ'ילי" פתחה דוכן ובו היא הכירה לטקסנים את המאכל האהוב שדאז נקרא רק בשמו הפשוט "צ'ילי". הימים היו סופו של עידן המערב הפרוע וכך גם רוח הפסטיבל. הדוכן הוקם באוויר הפתוח והוגש לסועדים אשר ישבו על שרפרפי עץ מסביב למדורות. הטקסנים התאהבו במנה החריפה ולראיה, המנה כיום נחשבת כמנה הלאומית של טקסס.

כמה עובדות על הירק החצוף

  • כפית אחת של צ'ילי חתוך דק מכילה בתוכה את המנה היומית המומלצת של ויטמין A. הויטמין עושה נפלאות בחיזוק העצמות ושיפור הראיה.
  • אמריקאים רבים עדיין משתמשים אך ורק במילה "צ'ילי" כאשר הם מזמינים במסעדה "צ'ילי קון קרנה".
  • גם לירק האדמדם מגיע יום שיעשו לו כבוד. ברחבי העולם חוגגים את יום הצ'ילי העולמי בכל יום של השבוע האחרון בפברואר.
  • הראשון שגילה את הפוטנציאל החריף היה לא אחר מאשר אותו אחד אשר גילה את אמריקה. כן כן, מדובר כמובן על כריסטופר קולומבוס.

אז כמובן שלא נשאיר אתכם מריירים, קבלו את גרסת בכור למנה המושלמת:

המרכיבים:

  • 3-4 שיני שום ישראלי
  • שני בצלים בינוניים
  • 2-3 גבעולי סלרי
  • 2 גזרים בגודל קטן עד בינוני
  • 2 פלפלים אדומים – רגילים, עוד מעט נגיע לצ'ילי
  • שמן זית ישראלי 🙂
  • כמובן צ'ילי קצוץ דק, לגבי הכמות תחליטו אתם כי לא כולם אוהבים ממש חריף.
  • כפית אבקת צ'ילי
  • כפית קינמון
  • כפית כמון
  • 400 גרם של גרגיר חומוס מושרים, אם ישראלי אז עד הסוף לא?
  • 400 גרם שעועית שחורה/לבנה – לטעמכם
  • 2 עגבנית קצוצות דק דק
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • חצי חופן כוסברה
  • 2 כפות חומץ בלסמי

איך מכינים:

  1. חתכו דק את הצ'ילי, הבצל, הגזרים והסלרי, חתכו את הפלפלים האדומים לחצי והוציאו את הזרעים, גם אותם חתכו דק.
  2. חממו על מחבת 2 כפות שמן זית בחום בינוני והוסיפו את הירקות הקצוצים, אבקות ה צ'ילי, הכמון, והקינמון (כל אחד על פי הרגש שלו) והוסיפו נגיעה של פלפל ומלח.
  3. טגנו את הכל במשך שבע דקות או לחילופין, עד שהירקות יתייבשו.
  4. הכניסו את החומוס לאחר שהושרה ויובש ואת השעועית. הוסיפו את העגבניות הקצוצות וערבבו את הכל.
  5. הוסיפו מים לפתיחה של הרוטב בהדרגה עד אשר התבשיל יקבל נפח.
  6. הכניסו למחבת את הבשר ו-וודאו שהוא אכן טחון טוב ואין חתיכות גדולות.
  7. הביאו לרתיחה את כל העונג הזה, זה אמור יהיה לקחת בערך שעה ואז הנמיכו את האש ותנו לתבשיל עוד שעה ואם אתם סבלנים אף יותר משעה והמשיכו לערבב.
  8. זהו, זה הזמן להגיש, פזרו את הפטרוזיליה הקצוצה והביאו בקערה יפה אל השולחן ביחד עם לחם טרי וקעריות של חומץ בלסמי. תוכלו לקשט גם עם עוד כמה פלפלי צ'ילי בשביל האווירה.

זהו, אנחנו מקווים שייצא לכם טעים לפחות כמו שיצא לנו. רוצים עוד מתכונים, כנסו ללשונית ה המתכונים באתר שלנו ואל תשכחו גם לעקוב אחרינו בפייסבוק. שיהיה בתיאבון.