מה צריך למתכון זה?

לבצק:

  • 2  כוסות קמח
  • 1/2  כוס שמן זית
  • 1  כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2  כוס מים רותחים
  • כף חומץ

למלית:

  • צרור עלי רוקט
  • צרור עלי תרד ניו זילנדי
  • 2  כפות שמן זית
  • 4 עלי קייל חתוכים לקרעים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 100  גרם פטה עיזים מפוררת

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, ומעבירים פנימה את הקייל ועלי הרוקט.
  • לאחר כדקה מתבלים במלח ופלפל שחור, וממשיכים לאדות עוד כ- 3-4 דקות ומכבים את האש ומניחים בצד.
  • מערבבים את כל חומרי הבצק, ומאחדים לגוש.
  • מרדדים את הבצק, וקורצים ממנו 12 עיגולים.
  • משמנים תבנית מאפינס, ו'מרפדים' איתם את השקעים. אפשר כמובן להשתמש גם בכוסות נמוכות או מנג'טים מנייר.
  • מחלקים את הקייל והרוקט בין כל הקלתיות. לאחר מכן מפזרים שכבה ראשונה של גבינה מעל הרוקט, עלי קייל ועליהם שכבה שנייה (ודקה) של גבינה.
  • מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-25 דקות או עד להזהבה של הבצק וחריכה עדינה של העלים ושיהיה בתאבון!