pexels-shameel-mukkath-5639255

מה צריך למתכון זה?

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי פלפל ירוק חריף קטן קצוץ
  • כפית עלי אורגנו טריים
  • 1 זוקיני פרוס לטבעות
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • 400 מ"ל יוגורט
  • 4 ביצים
  • חצי כפית מלח דק
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות תרד קצוץ

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל־200 מעלות.
  • מחממים שמן זית במחבת שיכולה להיכנס לתנור ומוסיפים שום, פלפל ירוק ואורגנו. מטגנים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כדקה, עד שעולה ניחוח והשום הופך שקוף.
  • מוסיפים בזיליקום וזוקיני ומטגנים כ־6 דקות נוספות, עד שהזוקיני מתרכך מעט אבל נשאר נגיס.
  • בקערה נפרדת מערבבים יוגורט, ביצים, מלח ופלפל שחור.
  • יוצקים את הבלילה למחבת ומטגנים על אש קטנה (ללא כיסוי) כ־10 דקות עד שהחלק העליון מתייצב מעט אך עדיין רוטט.
  • מפזרים תרד על פני הפריטטה ומעבירים את המחבת לתנור.
  • אופים 6־7 דקות עד שהפריטטה מתייצבת לחלוטין ובתיאבון…