652_portfolio_g_c_1

התרד הניו-זילנדי

התרד הניו-זילנדי (מכונה גם "תרד ים" ו-"הכרוב של קוק"- על שם קפטן קוק המפורסם אשר גילה אותו ב-1770), הינו צמח רב-שנתי שתלטן המשתייך למשפחת הירוקים. למרות שמו, הוא אינו קרוב משפחה בוטני של התרד הרגיל שכולנו מכירים. התרד הניו-זילנדי הוא בעל עלים בשרניים קטנים והוא יכול לגדול גם בעונות החמות בשנה. במקור הוא מגיע אלינו מאוסטרליה וניו-זילנד ועל כן הוא קרוי בשמו. התרד הניו-זילנדי הוא בעל מרקם טעם ייחודי ועוצמתי, והוא מתאים במיוחד לגידול בישראל הודות לאקלים הים-תיכוני החם.

ערכיו התזונתיים של התרד הניו-זילנדי

התרד הניו-זילנדי, בדומה לירקות ירוקים מובחרים נוספים, מכיל שפע של מרכיבי תזונה חיוניים. בכל 100 גרם של תרד ניו-זילנדי:

יש רק 23 קלוריות בלבד.
קיימים 2.86 גרם של חלבון.
יש 3.63 גרם פחמימות.
תמצאו רק 0.39 גרם שומן ואפס אחוזי כולסטרול.

בנוסף, התרד מכיל ריכוז גבוה של וויטמין ,A האחראי בין היתר, על תפקוד תקין של ראייה בחושך, על תפקודם של העור והרקמות הריריות במערכת העיכול, על מערכות השתן והרבייה, ועל תהליכי הגדילה של הגוף בצורה תקינה. על זאת יש להוסיף, כי התרד הניו-זילנדי הוא גם מקור נהדר לחומצה פולית ולסיבים תזונתיים חיוניים.

ועכשיו, במיוחד בשבילכם, ליקטנו מתכון אוסטרלי פופולארי ומשגע של "פשטידת תרד ניו-זילנדי על בסיס אורז":

המרכיבים:

  • אורז מבושל (מומלץ לבשל בחלב קוקוס בשביל הטעם)
  • 4 ביצים.
  • כחצי כוס חלב.
  • גבינה מגוררת (לא חובה מסוג מסוים).
  • עלי תרד ניו-זילנדי שטופים שעברו חליטה.

אופי הכנת המנה:

  1. תחילה משמנים תבנית אפייה.
  2. מניחים בתחתית התבנית שכבת אורז נדיבה, ומהדקים עד שנוצר בסיס המגיע לעובי של כ- 2 סנטימטרים.
  3. בשלב זה יש לכסות את האורז בגבינה מגוררת (שכבה עבה)
  4. אל מעל הגבינה המגוררת, מניחים את עלי התרד החלוטים- עד ששכבת הגבינה תהיה מכוסה לגמרי.
  5. טורפים את ארבעת הביצים ומערבבים אותן בחלב, ואת התערובות שהתקבלה יוצקים מעל עלי התרד.
  6. מפזרים את הגבינה המגוררת שנותרה מלמעלה.
  7. מכניסים את התבנית לתוך התנור, ואופים עד לרגע בו הפשטידה הופכת ליציבה.
  8. מוציאים ומגישים.

ושיהיה לכם לבריאות ובתיאבון!