-
- הירוקים שלנו
- מתכונים
- מאמרים WooCommerce not Found
- Newsletter
דף הבית » ירקות בתנור בתיבול עדין
צמח האורגנו: טעם נהדר ובריאות מנצחת
צמח האורגנו (המכונה בעברית "אזובית"), הוא צמח תבלין רב-שנתי המשתייך למשפחת הצמחים השפתניים. האורגנו הוא בעל טעם וארומה דומיננטיים במיוחד, ועליו משמשים לתיבולם של מגוון מאכלים, רבים מהם מהמטבחים הים-תיכוני והאיטלקי. בתרבות יוון הקדומה, שימש צמח האורגנו כשיטת טיפול מקובלת בפצעים שונים ובכאבי שרירים. עד היום למשל, נעשה שימוש בצמח האורגנו ברפואה הסינית המסורתית בכדי לטפל בבעיות כמו חום, צהבת, גירודים בעור ובבעיות בריאותיות נוספות.
האורגנו כתוספת משובחת למגוון מטעמים ומאכלים
השימוש המוכר והמזוהה ביותר עם צמח האורגנו, הוא פיזורו מעל למאכלי פיצות. למעשה, האורגנו יכול לשמש כתוספת תבלין נהדרת במגוון מאכלים: מאפים מלוחים כמו בורקס, קלצונה, מלאווח, בורקיטס וגם במאכלי פסטה למיניהם. בנוסף, הוא גם יכול לשמש כתוספת מעולה במאכלים המשלבים ביצים, ולשדרג כל סלט ולהפוך אותו לחגיגה גדולה של טעם נפלא. צמח האורגנו יכול להתאים מאוד גם למנות המצריכות תהליך בישול ארוך, אך מומלץ להוסיפו ממש לפני ההגשה בכדי לשמר את הטעם והניחוח הנהדרים של עליו.
לצמח האורגנו יש יתרונות בריאותיים רבים
פרט לשימושים הקולינריים הנרחבים של האורגנו, ראוי לציין כי מדובר בצמח בעל ערך תזונתי רב. כל 100 גרם של אורגנו מורכבים מ:
306 קלוריות בלבד.
11 גרם חלבון התורמים בבניית השרירים.
כ-64.43 גרם של פחמימות.
פחות מ-10 גרמים בלבד של שומן.
סיבים תזונתיים נחשבים לאחד מרכיבי התזונה החשובים ביותר לגופנו. בכל 100 גרם של אורגנו ניתן למצוא כמות של כ-42.8 גרמים של סיבים תזונתיים. בנוסף, האורגנו עשיר בוויטמינים מקבוצה B ובוויטמין K המסייעים, בין היתר, בחילוף חומרי חלבונים ופחמימות, בתהליך הגדילה, במניעת מחסור בדם ובפעילות תקינה של תהליך קרישתו.
ולסיום, מתכון שקל להכין וכיף לאכול- "ירקות בתנור בתיבול עדין":
ושיהיה בתיאבון!