תבלין עשבי שמוצאו מארצות צפון אירופה ואסיה , העירית בעלת ארומה עדינה יותר מבצל, היא נקצצת טרייה ומשמשת כתבלין לסלטים, מרקים, רטבים, אומלטים, פשטידות וכן מוצרי חלב וגבינות.
בעירית נעשה שימוש נרחב במטבח הסיני בתור קישוט למנות של מזון מטוגן,מעורבב או מוקפץ אשר מוסיפה צבע וטעם עדין.
לעלי העירית כושר חיטוי חזק והם יעילים נגד טפילים, זיהומים ודלקות. משתמשים בהם כתרופה לחיזוק הקיבה ולהמרצת פעולתה, נגד כאבים במעיים וטיפול בשיעול, הצטננות , בדלקות במערכת הנשימה והעיכול.