תבלין עשבי שמוצאו מארצות צפון אירופה ואסיה , העירית בעלת ארומה עדינה יותר מבצל, היא נקצצת טרייה ומשמשת כתבלין לסלטים, מרקים, רטבים, אומלטים, פשטידות וכן מוצרי חלב וגבינות.

בעירית נעשה שימוש נרחב במטבח הסיני בתור קישוט למנות של מזון מטוגן,מעורבב או מוקפץ אשר מוסיפה צבע וטעם עדין.

לעלי העירית כושר חיטוי חזק והם יעילים נגד טפילים, זיהומים ודלקות. משתמשים בהם כתרופה לחיזוק הקיבה ולהמרצת פעולתה, נגד כאבים במעיים וטיפול בשיעול, הצטננות , בדלקות במערכת הנשימה והעיכול.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)                    30 ברזל (מ"ג)                                   1.6
חלבונים (גרם)                     3.27 אשלגן (מ"ג)                                 296
פחמימות (גרם)                    4.35 ויטמין A (מק"ג)                            218
שומנים (גרם)                      0.73 ויטמין B (מ"ג)                           1.407
כולסטרול (מ"ג)                        0 חומצה פולית-ויטמין B9 (מק"ג)       105
נתרן (מ"ל)                              3 ויטמין C (מ"ג)                             58.1
סיבים תזונתיים (גרם)             2.5 ויטמין E (מ"ג)                             0.21
סידן (מ"ג)                             92 ויטמין K (מ"ג)                            212.7

עוד מהירוקים שלנו