מקור השם הלועזי Thymus הוא יווני ופירושו צמח הבושם . הוראת השם קורנית באה מתחושת הקרירות שמעורר טעמה בפה ובגרון, בדומה לטעם המנטה.

המצרים ערבבו אותה בתכשירי החניטה, היוונים בטקסי הקרבת קורבנות והרומאים הוסיפו אותה למי רחצה לטיפוח העור.

אבותינו השתמשו בקונית לתיבול ולהסקה. פליניוס המלומד הרומי ממליץ בכתביו לבשם את חלל הבית בקורנית כסגולה להרחקת מלנכוליה. דיוסקורידס רופא יווני בן המאה הראשונה לספירה מציע לשתות מים שבושלה בהם קורנית בטענה כי מרפאה דלקות כבד, מנטרלת ארס נחשים, מזרזת את הגרת הווסת ופותחת סתימות בדרכי השתן.

הרמב”ם ממליץ עילה כתרופה נגד עקיצות דבורים.

הקורנית משמשת לתיבול דגים, מלית אורז, תוספת לפשטידות, מרקים, נקניקים, בשר , פיצה , עגבניות טריות, ממתקים ומשקאות.

ברפואה העממית היא משמשת כתרופה לשיעול, מחלות בדרכי הנשימה, כבאי בטן, הרעלות קיבה, דלקת גרון ואבנים בכליות.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)                   101 ויטמין B2 (מ”ג)                           0.471
חלבונים (גרם)                     5.56 ויטמין B3-ניאצין (מ”ג)                 1.824
פחמימות (גרם)                  24.45 ויטמין B5 (מ”ג)                          0.409
שומנים (גרם)                      1.68 ויטמין B6 (מ”ג)                          0.348
מתוכם שומן רווי (גרם)        0.467 חומצה פולית-ויטמין B9 (מק”ג)         45
כולסטרול (מ”ג)                       0 ויטמין C (מ”ג)                            160.1
נתרן (מ”ל)                              9 סידן (מ”ג)                                    405
סיבים תזונתיים (גרם)              14 ברזל (מ”ג)                                 17.45
מים (גרם)                          65.11 מגנזיום (מ”ג)                                160
ויטמין A (מק”ג)                    238 זרחן (מ”ג)                                    106
סה”כ ויטמין B (מ”ג)           3.145 אבץ (מ”ג)                                     1.8
ויטמין B1 (מ”ג)                 0.048 אשלגן (מ”ג)                                 609

 

עוד מהירוקים שלנו