בן-חרדל מצוי, נקרא גם רוֹקֶט (מצרפתית: Roquette) או ארוגולה (Arugula), הוא צמח חד-שנתי ממשפחת המצליבים.

הרוקט, הוא צמח בר נפוץ אולם כיום מגדלים אותו בכמויות גדולות לצרכי מסחר. לרוקט טעם חרדלי ועיקר השימוש הקולינרי בו הוא כתוספת לסלטי ירקות שונים. באזור נאפולי באיטליה מייצרים ממנו משקה אלכוהולי. הרוקט מכיל רכיבים תזונתיים מגוונים בעלי סגולות בריאותיות חשובות, מכיל רכיבים אנטי סרטניים , מונע התנוונות הרשתית, מסייע בהגברת אנרגיה ומרץ, מחזק חיסוני, טוב לעצירות , משפר פעולות עיכול, טוב לחוסר ברזל ואנמיה, מקרר ומצנן את הגוף ,מסייע לחיזוק חשק מיני ,עשיר בויטמינים ומינרלים חשובים.

הרוקט עשיר מאוד בנוגד חימצון חזק בשם לוטאין. העשוי להגן בהצלחה מפני סוגי סרטן שונים ולמנוע התנוונות הרשתית בעין.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)                    13 סיבים תזונתיים (גרם)                   2
חלבונים (גרם)                       1.3 מים (גרם)                                 95
פחמימות (גרם)                      1.3 ויטמין (Ul) (A) (מ”ג)              2373
סוכרים                                0.8 ויטמין C (מ”ג)                           15
שומן רווי (גרם)                       0 סידן (מ”ג)                               160

עוד מהירוקים שלנו