חומעה, הנקרא גם חמציץ (לא החמצוצים שמצצנו בילדותנו במקרה הזה), הוא חמצמץ ומעט בוסרי כשהוא טרי. החומעה מקובלת מאוד ברפואה העממית כתרופה לכאבי בטן, להסרת כתמים מעור הגוף, נגד אנמיה ואבנים בכליות.

העלים הרעננים של החומעה משמשים תבלין לסלט ולתבשילים שהחמיצות יפה להם. לפיכך היא מתאימה בעיקר כתבלין ירוק אולם בצפון אירופה בכלל במדינות כמו הודו, ברזיל ופורטוגל נהוג להשתמש בחומעה כבסיס למרקים שונים.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)                 35 ויטמין A (מ"ג)              3.9
חלבונים (גרם)                      2 ויטמין B1 (מ"ג)           0.09
פחמימות (גרם)                     6 ויטמין B2 (מ"ג)           0.22
סוכרים                                0 ויטמין C (מ"ג)              120
שומנים (גרם)                    0.3 אשלגן (מ"ג)                 340
מתוכם שומן רווי (גרם)          0 סידן (מ"ג)                     70
נתרן (מ"ג)                           5 ברזל (מ"ג)                      2
מים (גרם)                       89.7

עוד מהירוקים שלנו