כרוב עלים , ידוע גם בשמות קֶייל, כרוב על, או עלי כרוב מסולסלים. הוא תת-מין של כרוב הבר. זהו ירק בעל עלים ירוקים או סגולים, ולאותו סוג משתייכים גם כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי ועוד. זנים מתורבתים מסוימים של קייל נפוצים כירק מאכל, ואילו זנים מתורבתים אחרים נפוצים כצמח נוי. כרוב עלים מכונה גם "כרוב על", וזאת בשל ערכיו התזונתיים הגבוהים. קייל הוא מקור מצוין לוויטמין A (בשל תכולת הקרוטנואידים שבו), ויטמין C, ויטמין K ומנגן. הוא מקור טוב מאוד לנחושת, לחומצת האמינו טריפטופאן, סידן, ויטמין B6 ואשלגן. הוא מקור טוב גם לברזל, מגנזיום, ויטמין E, ויטמין B12, חלבון, ויטמין B1, חומצה פולית וויטמין B3. לקייל יתרונות בריאותיים רבים כגון סיוע בהורדת כולסטרול ,הורדת סיכון לחמישה סוגי סרטן: שלפוחית השתן, שד, מעי גס, שחלות וערמונית.

לעלי הקייל אינספור מתכוני בריאות חלקם עושים שימוש בעלי קייל טריים, חלקם משתמש באידוי וחלקם בתבשילים המכילים עלי קייל.

סימון תזונתי ל-100 גרם

קלוריות (אנרגיה)                      49 ויטמין A (מק"ג)                            500
חלבונים (גרם)                       4.28  סה"כ ויטמין B (מ"ג)                   1.743
פחמימות (גרם)                      8.75 חומצה פולית-ויטמין B9 (מק"ג)        141
שומנים (גרם)                        0.93 ויטמין C (מ"ג)                               120
מתוכם שומן רווי (גרם)          0.091 ויטמין E (מ"ג)                              1.54
כולסטרול (מ"ג)                         0 ויטמין K (מק"ג)                          704.8
נתרן (מ"ג)                               38 סידן (מ"ג)                                     150
סיבים תזונתיים (גרם)               3.6 ברזל (מ"ג)                                   1.47
מים (גרם)                           80.04 אשלגן (מ"ג)                                  491

עוד מהירוקים שלנו