הירקות הירוקים הם רעננים, קלילים, ובעיקר נחשבים לסמל בריאות מובהק. ירקות כגון ברוקולי, חסה, כרוב קייל ונוספים- מכילים בתוכם שפע של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים המסייעים בשמירה אפקטיבית על בריאותנו. אנחנו ב-"משק בכור" הכנו עבורכם רשימה מובחרת של ירקות ירוקים טעימים ובריאים במיוחד.
630_143302_contents_r_image_1

שם הירק: קייל

הקייל הוא קרוב משפחה של הכרוב וסך ערכיו התזונתיים הוא גבוה במיוחד ביחס למשקלו.

יתרונות בריאותיים:

הקייל עתיר בנוגדי חמצון, מכיל ויטמינים מגוונים (A, C, K, B), ומסייע בהפחתת כולסטרול ובניקול רעלים ואף מכיל חומרים הנלחמים במחלת הסרטן.

בקולינריה:

הקייל "מככב" רבות בסלטים, בפשטידות ובממולאים.

 

שם הירק: ברוקולי

הברוקולי נחשב לאחד מן המזונות הבריאים ביותר הקיימים בעולם.

יתרונות בריאותיים:

הברוקולי מכיל אנזים המסייע בפינוי אסטרוגן רעיל ובניקוי רעלים בכבד, הוא עתיר בסיבים תזונתיים ותורם להפחתת כמות הכולסטרול. כמו כן, מצויים בו הויטמינים החיוניים A, B ו-K והוא גם עשיר בפלבנואידים אשר מסייעים בהפחתת הופעתן של אלרגיות שונות.

בקולינריה:

את הברוקולי ניתן למצוא במגוון מאכלים כמו קציצות ברוקולי, פסטות, סינייה, פשטידות, קנלוני ועוד.

שם הירק: תרד

האסוציאציה הישירה שעולה לנו לראש כאשר אנו חושבים על צמח התרד, היא דמותו של המלח המצויר "פופאי". למען האמת יש לציין, כי כוחו של התרד הוא לגמרי ממשי במציאות.

יתרונות בריאותיים:

צמח התרד הוכח כמסייע באופן ישיר בהגנה על התאים ובהפחתת הסיכון לחלות במחלות כרוניות קשות כמו הסרטן. התרד עשיר בוויטמינים A ו-B, ועתיר בברזל ובחומצה פולית. נמצא כי התרד מסייע באופן משמעותי בהגברת ייצורן של כדוריות דם אדומות ואף מקטין את הסיכון לחלות במחלת האנמיה.

בקולינריה:

פשטידות, תבשילי אורז למיניהם, מרקים ולביבות תרד.

שם הירק: נבטי אלפלפא

נבטי אלפלפא שייכים למשפחת הירקות הירוקים והם נחשבים למזון בריאות מזין במיוחד. ניתן לגדלם בקלות גם בבית.

יתרונות בריאותיים:

נבטי האלפלא מסייעים בהפחתת לחץ דם גבוה ואף תורמים לחיזוקה של המערכת החיסונית.

בקולינריה:

משמשים לעיטור מזון ובעיקר להכנת שייקים בריאותיים.