סופר פוד, הקייל פה והוא פה להישאר! למרות שהוא די חדש במטבחנו הישראלי, הקייל נמצא בשימוש במטבחים בכל רחבי אירופה עוד מהתקופה הרומית. קייל מסולסל (כרוב עלים בתרגום חופשי) נמנה על משפחת הכרובים, ביניהם בי השאר הכרובית, הקולורבי והברוקולי. הירק המדהים הזה טומן בחובו לא מעט ערכים תזונתיים.
773_797527_contents_r_image_1

סופר פוד, הקייל פה והוא פה להישאר! למרות שהוא די חדש במטבחנו הישראלי, הקייל נמצא בשימוש במטבחים בכל רחבי אירופה עוד מהתקופה הרומית. קייל מסולסל (כרוב עלים בתרגום חופשי) נמנה על משפחת הכרובים, ביניהם בי השאר הכרובית, הקולורבי והברוקולי. הירק המדהים הזה טומן בחובו לא מעט ערכים תזונתיים. בכמות שנכנסת לכוס ממוצעת הקייל מכיל 33 קלוריות בלבד ומביא עמו עוד המון סגולות כגון:

  • חומצה פולית – ויטמין B אשר אחראי בין השאר להתפתחות המוח.
  • חומצה אלפא-לינולנית, חומצת שומן אומגה -3. אמנם בקייל יש קצת פחות אומגה 3 מאשר בדגים, אבל הוא גם תורם לא מעט מחומצת השומן הבריאה.
  • 2.5 גרם של סיבים תזונתיים התורמים לאיזון הסוכר בדם וגורמים לתחושת שובע.
  • קרוב ל-3 גרם פרוטאינים.
  • ויטמינים A,C ו-K בשפע.
  • מינרלים כגון: זרחן, אשלגן, סידן ואבץ התורמים רבות לחוש הראיה ועוזרים במניעת קטרקט וניוון מקולרי.

לא על המסולסל לבדו…

קייל מגיע בצורות שונות, מרקמים שונים ולעתים גם טעמו יהיה מעט שונה בין כל סוג וסוג. ההתמחות שלנו במשק בכור הינה בגידול שלושה סוגי קייל. קייל מסולסל כמובן, הדינוזאור ונבטי קייל. ההמלצה שלנו תהיה לטעום כל סוג ולראות מה לטעמכם יותר ומה פחות (למרות שאנחנו חושבים ששלושתם טעימים להפליא).

אז איך נבשל אותו?

הקייל מעט קשוח יותר מקרובו התרד, לכן זמן הבישול שלו יהיה מעט ארוך יותר, אבל סמכו עלינו – הסבלנות משתלמת! בין אם זה בשייק בריאות, מרק או פסטה תוכלו לנסות לשלב אותו באחת מהדרכים הבאות עליהן אנו ממליצים:

  • הכי פשוט? היינו מתחילים באנטיפסטי. פשוט להניח על תבנית, לנסוך על העלים מעט שמן זית ולהמליח ולפלפל לפי הטעם (המלצת המערכת? גרדו מעט גבינת פרמז'ן מעל, אתם תודו לנו אחר כך…).
  • גם הקיסר אוהב קייל… יותר ויותר מסעדות ברחבי העולם מכניסות לתפריטיהן סלט קיילסר, שילוב של העלה הנפלא בסלט הקיסר יעשה עמו חסד וישדרג אותו פלאים. את המתכון לרוטב ניתן למצוא בקלות באינספור וריאציות ברחבי הרשת ולכן קצרה היריעה מלפרט עליו כאן.
  • מותר לחטוא קצת לפעמים ולטגן את הקייל בשמן עמוק. אם לא טעמתם קייל מטוגן עד היום נספר לכם שיש מצב טוב שאתם תינטשו את הצ'יפס האהוב לאחר טעימה אחת בלבד…

רוצים שהילדים ייהנו וגם ילמדו בחופש הגדול?

הקייל קל לגידול (הרבה יותר מאחיו הכרוב), בין אם זה בזריעת זרעים באדמה ייעודית או שתילת צמח בוגר ישירות לאדנית, הקייל ימשיך לגדול ולכן מספר עלים בודד הם כל אשר תצטרכו על מנת לגדלו.
כמעט ואין צורך לטפל בצמח משום שהוא אחד הצמחים הכי חזקים וחסינים ממחלות הקיימים בטבע. הסרה של עלים מצהיבים שיצמחו מסביב לבסיס הצמח מעת לעת תעשה את העבודה. מבין מיניו של הקייל – קייל מסולסל הוא העמיד ביותר ויוכל בקלות גם לשרוד את החורף הישראלי.
אם נסכם, הקייל הוא המרענן הרשמי של הקיץ. בפסטה, סלט, פשטידה או אפילו שייק, הוא מזין, טעים ובעיקר מאוד מאוד בריא. נשמח אם תאתגרו את המומחים שלנו עם עוד שאלות בכל הקשור בעולם הירק!!!