עגבניות הן אחד המרכיבים הדומיננטיים ביותר במטבח הישראלי. אנחנו פוגשים אותן בשקשוקות, בסלטים המקומיים, כתוספת במנת הפלאפל (כמובן) ובעוד הרבה מאוד מאכלים ומטעמים ישראליים נוספים. אחד המכנות המשותפים הגדולים שלנו, הוא שכולנו גדלנו בתרבות שמקדשת אוכל. חלק מהעניין זה גם להאמין שסנדוויץ' בלי עגבנייה הוא לא באמת שלם... בקיצור, אנחנו מאוד אוהבים עגבניות. ויותר מכך, הן מהוות מבחינתו מקור לגאווה לאומית. למה? עגבניות שרי!
711_934685_contents_r_image_1

על 3 סוגים של עגבניות שרי שעוד לא בטוח שהכרתם

האם יצא לכם לשמוע על פסטיבל הטומטינה (TOMATINA) בספרד?

כמדי שנה, מתקיים בעיר בוניול (Buñol) שבספרד קרב עגבניות ע נ ק בהשתתפותם של עשרות אלפי בני אדם המשליכים כ-100 טונות של עגבניות האחד על השני. מבחינת הספרדים, מדובר באחד מאירועי התרבות והאטרקציות הגדולים ביותר שהם מקיימים במדינתם.

ומה איתנו?

אנחנו אוהבים את העגבניות שלנו שלמות, פחות על הפנים ואפילו מעדיפים שהן תהיינה… קטנות יותר?

אצלנו בישראל הגיעו למסקנה כי הגודל "אכן קובע" והמציאו את עגבניות השרי הקטנות. ליתר דיוק, 2 מדענים מהפקולטה לחקלאות של אוניברסיטת ירושלים שיתפו בשנות ה-70 פעולה עם רשת מזון בריטית גדולה במטרה לייצר יחדיו עגבניות שרי איכותיות וטעימות במיוחד.

והתוצאה? עגבניות מצוינות שהפכו את ישראל ליצואנית עגבניות השרי הגדולה בעולם. עגבניית השרי המוכרת ביותר אגב היא עגבניית השרי האדומה. אך האם שמעתם על קיומן של עגבניות שרי צהובות, כתומות… ומנומרות?!

לעגבניות השרי הצהובות יש טעם חמצמץ עדין והן מכילות שפע של רכיבים תזונתיים כמו ויטמין B6, ויטמין K וויטמין C המשתתפים בתהליכי מפתח בגוף כמו ייצור תאי דם אדומים, קרישת דם ובניית רקמות ועצמות.

לעגבניות השרי הכתומות יש טעם מתוק ועסיסי, ובדומה לעגבניות השרי הצהובות, גם הן מכילות שפע של ויטמין C, ויטמין K ומרכיבים שונים של ויטמיני B המסייעים בין היתר במניעת מחסור בדם ובשמירה על חיוניותה של המערכת החיסונית.

לעגבניות השרי המנומרות יש טעם חמצמץ-מתוק ובשרני, והן עשירות בפיגמנט הליקופן אשר יכול לסייע במניעתן של מחלות סרטניות שונות.