650_267439_portfolio_g_c_1

החסה המסולסלת: גם טעימה וגם בריאה

החסה המסולסלת היא זן ייחודי של חסה בעלת עלים מסולסלים, ומכאן מגיעה שמה. נהוג לכנותה גם "חסת המשי", מפני שעליה עדינים כמגע משי. עליה של החסה המסולסלת יכולים להיות ירוקים ואדומים והיא גדלה כירק המשמש למאכל. בנוסף אליה, ניתן למצוא זנים שונים ומגוונים של חסות נוספות כמו "לבבות הקיסר", "חסת סלנובה", חסה סגולה ועוד. החסה המסולסלת מומלצת מאוד לאכילה, לא רק בגלל הטעם הקליל והמרענן של עליה, אלא בעיקר בגלל שהיא דיאטטית ומכילה מגוון רב של ערכים תזונתיים חשובים.

את החסה המסולסלת, תוכלו לפגוש במגוון רחב של מאכלים כמו ארוחות בשרים ודגים. אך השימוש הקולינרי העיקרי הנעשה בה, הוא שילובה כתוספת מעולה בסלטים שונים. החסה המסולסלת, כפי שציינו קודם לכן, מכילה ערכים תזונתיים חשובים וחיוניים לגופנו.

רכיבי התזונה העיקריים עבור 100 גרם של חסה מסולסלת:

  • 16 גרם קלוריות.
  • 33 גרם של חלבון.
  • 26 גרם של פחמימות.
  • 22 גרם שומן בלבד.

בנוסף, החסה המסולסלת היא מקור נהדר לוויטמינים חשובים כגון:

וויטמין  K המסייע בפעילות תקינה של קרישת הדם.
וויטמין – E המספק הגנה אפקטיבית מפני מחלות לב וכלי דם.
וויטמין C – ההכרחי ליצירתו של חלבון הקולגן, המבטיח את יצירתן ובנייתן היציבות של הרקמות והעצמות בגופנו.

ואיך אפשר לסיים בלי "מתכון סלט החסה הבריא והמושלם":

המרכיבים הנדרשים:

  • 2 ראשים של חסות מסוגים שונים (מומלץ להשתמש ב-חסה מסולסלת וב-"חסת הסלנובה", אך ניתן להשתמש גם בסוגים נוספים).
  • 2 מלפפונים.
  • 21 בצל סגול (בגודל קטן או בינוני).
  • כחופן שקדים פרוסים (במצב קלוי).
  • 4 תאנים.
  • גרגרים ממחציתו של רימון אחד.

המרכיבים הנדרשים להכנת רוטב וויניגרט נלווה:

  • כמות של כפית וחצי דבש.
  • כ-21 כף של חרדל דיז'ון.
  • קורט של מלח.
  • שן שום אחת (כתושה).
  • כף וחצי של חומץ בלסמי.
  • 41 כוס של שמן זית.

אופי ההכנה:

  1. לוקחים את כל המרכיבים עבור רוטב הוויניגרט ושמים בקערה. מערבבים הכול יחד ושומרים לאחר כך.
  2. מפרידים את עלי החסה וחותכים את המלפפונים בצורת חצי עיגול, ואחר כך חותכים את הבצל לפרוסות דקות ואז חותכים את התאנים.
  3. שמים בקערה אחת גדולה את החסה, המלפפונים ואת הבצל. אחר כך משתמשים ברוטב הוויניגרט לצורך תיבול, ומפזרים מעל הכול את גרגירי הרימונים, השקדים והתאנים.

שיהיה לכם לבריאות ובתיאבון!