לזניית תרד על צלחת

מה צריך למתכון זה?

  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום אחת כתושה
  • 250 גרם פטריות חתוכות
  • 1 כפית עלי טימין קצוצים
  • 200 גרם תרד
  • 300 גרם גבינה רכה קלה
  • 4 כפות פרמזן מגורד (או חלופה צמחונית)
  • 6 דפי לזניה טריים

איך מכינים

שלב 1

מחממים תנור ל 180/200 מעלות
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה
מוסיפים את שן השום ומבשלים למשך דקה.
מוסיפים את הפטריות והטימין, ואז מבשלים 3 דקות עד שהן מתחילות להתרכך.
זורקים פנימה את התרד ומערבבים עד שחום התבנית חורך את העלים.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הגבינה הרכה, מוסיפים כף פרמזן וקצת מתבלים.

שלב 2

מניחים רבע מתערובת התרד בתחתית תבנית אפייה בינונית.
מניחים 2 דפי לזניה מעל, וחוזרים על הפעולה עד שמשתמשים בכל הדפים.
מסיימים עם הרבע האחרון של תערובת התרד.
מפזרים מעל את שארית הפרמזן, ואז אופים במשך 35 דקות עד להזהבה של דפי הלזניה ובתאבון!