Composition with mushroom soup in pot, fresh and dried mushrooms, on wooden table, on sackcloth background

מה צריך למתכון זה?

  • 1/4 כוס חמאה לא מלוחה
  • 500 גרם פטריות שמפיניון של משק בכור
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 וחצי כפות קמח רגיל
  • 6 ענפי טימין טרי
  • 4 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס שמנת לבישול
  • 1 כפית עלי טימין טריים לקישוט
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?

  • ממיסים חמאה בסיר מרק גדול על אש בינונית-גבוהה ומבשלים את הפטריות בחמאה עם מלח קורט 1 עד שמופרשים הנוזלים מהפטריות ואז מורידים מעט את החום.
  • ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות עד שמיצים מתאדים והפטריות זהובות, כבערך 15 דקות ומניחים כמה פרוסות פטריות אטרקטיביות לקישוט בהמשך.
  • מוסיפים בצל לפטריות ומבשלים עד שהבצל רך ושקוף, כבערך 5 דקות נוספות.
  • מערבבים את הקמח לתערובת הפטריות ומבשלים תוך ערבוב במשך 2 דקות.
  • קושרים ענפי טימין לצרור קטן עם חוט מטבח ומוסיפים לתערובת הפטריות ומוסיפים שיני השום.
  • מוסיפים את אבקת מרק העוף ומים לתערובת פטריות, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה. לאחר מכן מוציאים את צרור ענפי הטימין.
  • שופכים את המרק לבלנדר ונותנים לו להתערבב במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
  • מחזירים את המרק לסיר ומערבבים עם השמנת. מתבלים במלח ופלפל ומגישים בקערות, מעטרים בפרוסות פטריות שמורות ובמעט עלי טימין ובתאבון!.