646_624936_portfolio_g_c_1

צמח העירית: טעם נהדר, פלא של בריאות

צמח העירית הוא צמח תבלין עשבוני רב-שנתי ומוצאו הוא בסין. הטעם הייחודי של העירית בשילוב הארומה העדינה המופקת ממנה, מספקים חוויה קולינרית מפנקת במיוחד במגוון נרחב של מאכלים. העירית היא גם מקור לערכים תזונתיים חיוניים, וביכולתה לסייע בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. במילים אחרות, העירית היא צמח שעושה הרבה כבוד למשפחת הירקות הירוקים.

עשיית שימוש בירקות ירוקים כתבלינים, היא נקודה משותפת למטבחים רבים בעולם. יש ירקות שיתאימו למאכלי בשר ויש שיתאימו יותר למאכלים חלביים. ירקות מסוימים יוכלו להיות מושלמים כתוספת לסלטים, בעוד אחרים ישתלבו נהדר במאכלי פשטידות למשל.

צמח העירית היא "סופר-תבלין" שגם מתאים למגוון רב של מאכלים וגם מספק ערכים תזונתיים חשובים!

בין אם מדובר בסלטים, פשטידות, מוצרי חלב שונים ועוד, צמח העירית הוא תבלין מושלם להשגת טעם מצוין. במטבח הסיני למשל, נוהגים להשתמש בעירית כקישוט מזונות מטוגנים ומוקפצים המוסיף צבע וטעם עדין. פרט לטעמה הנפלא, העירית מכילה מרכיבים תזונתיים אשר יכולים לסייע בשמירה על הבריאות. עלי צמח העירית יכולים לטפל בבעיות של טפילים מסוגים שונים וזאת הודות ליכולת החיטוי החזקה המצויה בהם. בנוסף, הם יכולים לסייע גם בהתמודדות עם בעיות של שיעול והצטננות.

ולסיום, הנה מתכון נפלא ופשוט מאוד להכנה המשלב בתוכו את צמח העירית:

לחמניות גבינה מהירות

מרכיבים:

  • כ-500 גר' של קמח תופח.
  • בין 21 כפית ל-1 כפית של מלח.
  • 3 כפות עירית (קצוצה דק).
  • 2 כוסות ריוויון (אפשר גם יוגורט).
  • בין 150-200 גר' גבינת צ'דר מגוררת (ניתן להשתמש גם בפרמזן, פקורינו או בגבינה בולגרית).

איך מכינים?

  1. מחממים תנור לכ- 230 מעלות.
  2. שמים את הקמח והמלח בקערה, מוסיפים את העירית ואת מרבית הגבינה והריוויון (שומרים מעט להמשך).
  3. מערבבים עד שמתקבל בצק רך ולא רטוב מדי.
  4. מניחים נייר אפייה על תבנית ומקמחים. בהמשך, משטחים את הבצק על גבי נייר האפייה לצורת ריבוע (בעובי של כ-4 ס"מ).
  5. חותכים את הבצק לריבועים קטנים ויוצרים ביניהם מרווחים. מורחים כל ריבוע בריוויון ומפזרים גבינה מגוררת מעל.
  6. מכניסים את התבנית לתנור (בשליש האחרון) ואופים במשך רבע שעה.
  7. מגישים…

   בתיאבון!