641_158044_portfolio_g_c_1

לתזונה נכונה ונבונה יש חלק מרכזי בשמירה על בריאותנו. אחת מקבוצות המזון, שביכולתה אולי לסייע בצורה הטובה ביותר בכך, היא זו של הירקות. יתרה מזאת, במשפחת "הירקות הירוקים", מצויות הכמויות הניכרות ביותר של ערכים תזונתיים החיוניים לגופינו. אחת הדוגמאות לירק נהדר, אשר זכה גם בתואר "Super-Food" (או "מזון-על"- מזון המכיל מרכיבים תזונתיים רבים בכמות גבוהה), היא זו של התרד. מעבר לערכיו התזונתיים הרבים והחשובים, לתרד יש טעם אקסקלוסיבי המשתלב נהדר במגוון רב של ארוחות.

במקור, התרד מגיע מאזור מרכז אסיה אך הוא גדל גם באזורים ממוזגים, כולל אצלנו בארץ. מדובר בצמח חד שנתי בעל עלים ירוקים, שניתן למצוא בהרבה מאוד מטבחים. צמח התרד יכול לשמש אגב, גם כצמח ריפוי רפואי.

התרד זכה (ובצדק) בתואר "Super-Food", המוענק לכל מזון שהוא בעל שפע של ערכים תזונתיים חיוניים. אחד ממרכיבי התזונה הבולטים בצמח התרד, הוא הסידן- המצוי בו בשפע. לסידן יש תרומה משמעותית בבניית העצמות בגוף ובשמירה על חוזקן. בנוסף לכך, בתרד ישנה כמות גדולה של ברזל, אשר תורם לחיזוק המערכת החיסונית, וזאת, לצד ריכוזים גבוהים של אשלגן ו-ויטמין K. האשלגן הוא מינרל קריטי, האחראי בין היתר, על תפקודם התקין של כלל התאים והרקמות בגופינו. ה-ויטמין K, מסייע בעיקר בתהליכי קרישת הדם.

עכשיו כשאתם יודעים עד כמה התרד הוא מזין ובריא, זה הזמן להמחיש לכם את טעמו הסוחף והכובש!

מתכון להכנת שקשוקת תרד

הרכיבים:

  • חמאה- 100 גרם.
  • שני בצלים חצויים ופרוסים.
  • תרד- 300 גרם.
  • פטריות שמפיניון פרוסות (חבילה).
  • כ-20 עגבניות שרי חתוכות לחצי.
  • פתיתי גבינה צהובה (מסוג עמק)- 50 גרם.
  • שמנת בישול.
  • פלפל לבן ומלח.
  • 3-4 ביצים.

אופן ההכנה:

  1. יש לחלוט תחילה את התרד למשך כ-2 דקות במים רותחים ולסחוט היטב.
  2. ממיסים במחבת את החמאה עם מעט שמן ומוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים אותם (עד לרמה שבה הם מתחילים להשקיף).
  3. מוסיפים את פטריות השמפיניון הפרוסות ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים למשך עוד 2 דקות. בשלב זה יש לחתוך באופן גס את התרד ולהוסיף אותו גם כן אל תוך המחבת.
  5. מוסיפים את שמנת הבישול והגבינה הצהובה.
  6. יוצרים גומות קטנות בתוך התערובת שנוצרה, ושוברים לתוכן בזהירות ובעדינות את הביצים. נותנים לביצים להתבשל עד לרמת העשייה הרצויה- על פי אמות מידת הטעם האישי.
  7. מוסיפים פלפל ומלח לפי הצורך.
  8. מגישים עם חיוך.

ושיהיה בתיאבון ולבריאות!