פיטריות ושום במחבת

מה צריך למתכון זה?

  • 4 כפות חמאה לא מלוחה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ (לא חובה)
  • 500 גרם פטריות שמפיניון של משק בכור
  • 2 כפות יין לבן יבש (לא חובה)
  • 1 כפית עלי טימין קצוצים
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 4 שיני שום טחונות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?

  • מחממים את החמאה וכף שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  • מקפיצים על המחבת את הבצל הקצוץ עד לריכוך (למשך כ-3 דקות).
  • מוסיפים את הפטריות ומבשלים במהלך כ-5 דקות עד להזהבה ופריכות בקצוות.
  • מוסיפים את היין ומבשלים 2 דקות, לצמצום קל.
  • מערבבים את הטימין, פטרוזיליה ושום. מבשלים למשך 30 שניות נוספות, עד שהם ריחניים.
  • מתבלים בנדיבות במלח ופלפל (לטעמכם).
  • מפזרים שארית פטרוזיליה, מגישים חם ושיהיה בתאבון!