636_210400_portfolio_g_c_1

ירקות ירוקים נחשבים לירקות הבריאים והמזינים ביותר עבורנו. בנוסף, הם גם ה"כוכבים הראשיים" בהרבה מאוד מאכלים שאנו נוהגים לאכול. לכבוד עונת הקיץ והחום הישראלי הכבד, אנו שמחים להציג שני מתכונים נהדרים וקלילים שיתאימו לכם באופן מרענן במיוחד בצלחת.

סלט "סנט מור"

המצרכים:

  • עלי בייבי תרד שטופים (21 קילו)
  • 3 מנגו בינוני (מקולפים ופרוסים דק)
  • חמוציות (150 גר')
  • אגוזי פקאן סיני (100 גר')
  • 1 גבינה מסוג "סנט מור" מפוחמת (יש לפרוס לטבעות לפי עובי של עד 1 ס"מ)
  • עלי נענע (20 עלים)

מרכיבים נוספים להכנת רוטב:

  • שמן זית (2 כפות)
  • סילאן (4 כפות)
  • חומץ בלסמי (3 כפות)
  • מלח גס ופלפל גרוס

אופן הכנה:

  1. לוקחים תבנית אפייה ומרפדים אותה בנייר אפייה ומושחים קלות בשמן זית. לאחר מכן מניחים את טבעות הגבינה על גבי התבנית ומתיכים אותן בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות, במשך 5 דקות (ניתן גם להתיך באמצעות טוסטר).
  2. מערבבים את המרכיבים המשמשים להכנת הרוטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. לוקחים קערה, ומניחים בה את הנענע, עליי הבייבי ואת החמוציות ופלחי המנגו ושופכים את הרוטב מעל. לאחר מכן, מפזרים כקישוט את אגוזי הפקאן הסיני ומוסיפים את הגבינה לאחר מכן.
  4. מתבלים עם פלפל ומלח.

מומלץ להגשה על מצע לחם בגט חתוך לפרוסות, לאחר קלייה בתנור והוספת שמן זית.

סלט "פטטה אמריקנה"

המצרכים:

  • 1 בטטה גדולה (חתוכה לרצועות או לעלים באמצעות קולף)
  • חופן של עליי בייבי
  • חופן נוסף של עלי חסה צעירים
  • אגוזי מלך טבעיים שלמים (100 גר')
  • צנוברים (100 גר')
  • שמן זית (הוספה לפי טעם)
  • פלפל שחור (גרוס)
  • רוטב צ'ילי (אפשר חריף או מתוק עפ"י בחירה)

אופן הכנה:

  1. מקפיצים במחבת את רצועות הבטטה במעט שמן זית
  2. מניחים בקערה בצורה מסודרת את עלי הבייבי והחסה ומעליהם את הבטטה.
  3. את הצנוברים ואגוזי המלך מקפיצים במחבת בין 2-3 דקות ומוסיפים את הסלט מעל.
  4. מתבלים עם רוטב צ'ילי ומעט פלפל שחור גרוס.

שיהיה לכם לבריאות ובתיאבון!