609_portfolio_g_c_1

יש סוגים שונים של קייל, וכדאי לדעת:

– שהזן המסולסל, רך יותר.
– אם משתמשים בזן 'קשיח' יותר, כדאי לתת לקייל הקצוץ לשבת כ- 10-15 דקות עם המלח והלימון, זה יעזור לו להתרכך.

אם תוסיפו לו מעט מהאגוזים של סלט יעל, הוא ישמח.

רכיבים למנה אחת גדולה:

  • 2 כוסות לא דחוסות של קייל מסולסל נקי מגבעוליו הקשים – (הוראות לאיך, בהמשך)
  • 1 כף currents או צימוקים קצוצים קטן
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • מיץ לימון טרי- לפי הטעם
  • שמן-זית
  • 1 כפית מייפל

הוראות הכנה:

  1. אוחזים את קצה גבעול הקייל ובעזרת האצבעות, מפשיטים אותו ומפרידים בין העלה והגבעול.
    הגבעול עצמו יגיד לכם מתי הוא רך מספיק לאכילה ויתנתק מהעלים.
  2. עורמים את כל העלים יחד וקוצצים דק.
  3. מתבלים במלח ולימון סחוט ומערבבים היטב עם הידיים.
    אם הקייל זקוק בעינכם למט התרככות, תנו לו כ- 10-15 דקות כך.
  4. מתבלים בשמן-זית ובמייפל ומוסיפים את הצימוקים.
  5. טועמים ומתקנים תיבול.

באדיבות הילה קריב, בעלת בלוג האוכל "ביסים" וספרי בישול " ביסים קטנים" ו"ביסים".