הכרוב הסיני (המוכר כבאק צ'וי או פאק צ'וי), הוא צמח חד שנתי ממשפחת המצליבים. בחלקו העליון, יש לו עלים ירוקים כהים ורחבים בעוד בחלקו התחתון הוא צר, לבן ומעובה. הכרוב הסיני "מככב" במטבחים רבים במזרח הרחוק (ובעיקר במטבח הסיני), והוא בעל מרקם עדין, טעם נפלא והמון סגולות בריאותיות.
673_160255_contents_r_image_1

הבאק צ'וי או הפאק צ'וי (ובתרגום מדויק: "הירק הלבן"), הוא הכרוב הסיני שעשה אלינו עלייה מהמזרח הרחוק – שם הוא נמצא בשימוש כבר יותר מ-1500 שנים. עלי הכרוב הסיני הם בעלי מגע משי עדין ובעל טעם שיכול לשדרג כל ארוחה: סלטים, מרקים, מאכלי דגים/בשרים ועוד.

חוץ מהשימוש הקולינרי הנרחב בו, הכרוב הסיני עושה המון טוב לבריאות:

  • יש לו ריכוז גבוה של ויטמין K השומר על העצמות ומסייע בתהליך קרישת הדם.
  • הוא מכיל שפע של בטא-קרוטן ולוטאין (מרכיבי תזונה השומרים על העיניים והראייה).
  • יש בו אומגה 3 צמחית המפחיתה את הסיכון ליצירת דלקות כרוניים.
  • הוא מכיל תרכובות בעלות השפעה ממריצה (גלוקוזינולאטים), המסייעות לגופנו להיפטר מחומרים רעילים.
  • ועוד…

ולסיום, הנה מתכון קליל ונפלא ל-באק צ'וי מוקפץ:

מרכיבים לבאק צ'וי המוקפץ:

1 צרור של באק צ'וי.

מרכיבים לסלט

1-2 בצל ירוק (חתוך לאלכסוניםטבעות)
1-2 שיני שום (פרוסות ומקולפות)
41 כפית ג'ינג'ר טרי (מגורר או קצוץ)
2 כפות מירין
3 כפות סויה יפנית
4-5 טיפות שמן שומשום
1 כפית קורנפלור (מעורבבת עם קצת מים)
שומשום (לצורך קישוט)

אופי ההכנה:

  • שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומערבבים יחד.
  • שמים את הבאק צ'וי במחבת עם מעט שמן, ומקפיצים על אש גבוהה עד שחלקו הלבן נעשה שקוף.
  • מוסיפים את הרוטב וממשיכים להקפיץ במשך 2-3 דקות.
  • מוציאים את הבאק צ'וי מן המחבת, מוסיפים במקומו את תערובת הקורנפלור ומערבבים במשך דקה (עד שמתקבל רוטב סמיך).
  • שמים את הבאק צ'וי בצלחת הגשה, יוצקים מעליו את הרוטב ומעטרים בשומשום.

שיהיה לכם לבריאות ובתיאבון!