הירקות נחשבים לאחד המאכלים המזינים והבריאים ביותר עבורנו. ובתוך כך, הירקות הירוקים הם בבחינת "פלא התזונה" הודות למרכיבים חיוניים המצויים בהם בשפע. מיליוני תזונאים, רופאים ומומחי בריאות מכל רחבי העולם - ממליצים כולם על צריכה קבועה של ירקות. ובפרט, על צריכתם הקבועה של ירקות ירוקים.
659_409173_contents_r_image_1

נבחרת הירקות הירוקים המנצחת שאתם פשוט חייבים לשים בצלחת

מתוך אינספור מחקרים אשר בחנו את סגולותיהם של הירקות הירוקים, חוזרת ועולה אותה המסקנה: הקפדה על צריכתם באופן קבוע משפרת את תפקודי הגוף השונים, ומסייעת לכם לשמור על הבריאות בכל עת.

הנה 5 ירקות ירוקים שכדאי לכם לצרוך באופן קבוע:

  • צמח התרד: נקדים ונאמר, כי התרד הוא קודם כל בחירה קולינרית משובחת המשתלבת באופן מושלם במאפים, פשטידות, לביבות, סלטים ובעוד מגוון מאכלים נוספים. מבחינת ערכים תזונתיים, התרד מכיל שפע של ויטמינים, סיבים תזונתיים, אשלגן, ברזל ומרכיבים חיוניים נוספים, המסייעים בשמירה על לחץ דם תקין ואף תורמים לחיזוקה של מערכת החיסון ובשיפור תפקודי המוח.
  • צמח הברוקולי: צמח הברוקולי הוא אחד מן הירקות הבריאים ביותר במשפחת הירוקים. העלים שלו מכילים ריכוזים גבוהים של חלבון וסיבים תזונתיים, וזאת לצד כמות גבוהה של ויטמין A  האחראי בין היתר על תפקודן התקין של מערכות הראייה, העיכול והרבייה.
  • כרוב קייל: כרוב הקייל (או בשמו המוכר יותר "כרוב העלים"), הוא אחד הכוכבים הירוקים שניתן למצוא בהרבה מאוד מתכוני בריאות: קציצות קייל מיוחדות, מגוון סלטים, שייקים של בריאות, תבשילים ועוד. בנוסף, הוא גם מקור מצוין לוויטמיניםC, K ו-A, המסייעים בין השאר בשמירה על הראייה, תורמים ביצירת רקמות ועצמות יציבות ומבטיחים את תקינותו של תהליך קרישת הדם בגוף.
  • צמח הרוקט: לצמח הרוקט יש טעם חרדלי ומרקם ייחודי, מה שהופך אותו לתוספת פופולארית במיוחד במגוון נרחב של סלטים. באזור נאפולי שבאיטליה למשל, נוהגים לייצר מצמח הרוקט משקה המכיל אלכוהול. חוץ מטעמו המיוחד, הרוקט גם מכיל שפע של רכיבי תזונה חיוניים המסייעים בשמירה על בריאותנו. ניתן למצוא בו ריכוז גבוה של "לוטאין"- נוגד חמצון שביכולתו לספק הגנה אפקטיבית לגופנו מפני סוגים שונים של סרטן.
  • החסה: כשאתם חושבים על חסה, האסוציאציות הראשונות שודאי עולות לכם לראש הן בטח משהו כמו "תוספת נחמדה לסלט" או "הולכת טוב עם המבורגר". אז קודם כל, הצדק אתכם בשני המקרים. אבל יחד עם זה, החסה היא הרבה מעבר למה שאנחנו נוהגים לחשוב. מסתבר שהיא מוגדרת כ-"סופר-פוד" (Super Food), כלומר, מזון המכיל שפע של מרכיבים תזונתיים חשובים. למשל, אם תשתו 2 כוסות של חסה תוכלו לצרוך את כמות הוויטמין K הנדרשת לכם ברמה היומית. ויטמין זה כפי שציינו קודם לכן, הוא חיוני לתהליך קרישת הדם בגוף (וגם בתהליך בניית העצמות). בנוסף, החסה יכולה להקטין את הסיכונים ללקות במחלות לב וכלי דם ולייצר שיפור משמעותי במערכת העצבים שלכם.

אנחנו ב"משק בכור" – מתגאים בזכות הגדולה שנפלה בחיקנו: לגדל עבורכם את הירקות הירוקים הטעימים והבריאים ביותר. כיום, גם לאחר מאה שנים, אנו ממשיכים לעבד את האדמה עם המון אהבה ומזמינים אתכם ליהנות מהבריאות המנצחת של הטבע. כי ככה זה אצלנו במשפחת בכור, אנחנו תמיד "מחוברים לאדמה" ובעיקר אליכם!