כיום, מאוד קל לשדרג סלט, אפשר להפוך כל סלט מסלט פשוט לסלט מושקע וטעים במיוחד. אחד מהשדרוגים הנפוצים היום, הם הנבטים הסינים או בשמם הנוסף ״נבטי שעועית״. לא רק שהם מוסיפים טעם עסיסיות ורעננות לסלט, אלא הם גם עשירים בוויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים רבים.
Raw Healthy White Bean Sprouts Ready for Cooking

בנוגע לערכים התזונתיים, נבטי השעועית מכילים מספר וויטמנים: וויטמין A, וויטמין B וגם את וויטמין C. הנבטים עתירים בסיבים ועשירים בברזל, לכן הם מומלצים במיוחד לחולי אנמיה (חוסר בברזל).

בנוסף לוויטמינים, הנבטים הסינים עשירים בחלבונים, מינרלים ואנזימים והם דלי קלוריות, כך שהם מצוינים למי שאוהב לשמור על הגזרה. ניתן להוסיפם לסלטים ולתבשילים רבים, כגון: סלטים, אוכל אסייאתי, מרקים, נזידים ועוד..

  • חשוב לזכור כי זמן בישולם הוא קצר וכי מומלץ להוסיפם רק בתום הכנת אותו תבשיל.

נבטי השעועית יכולים לסייע גם בשיפור בריאות הכבד, הלב, תמיכה במערכת החיסון ושיפור בריאות העיניים. מאמינים שתופתעו אבל גם ברפואה הסינית מאמינים בנבטים כתרופות של ממש. הם מאמינים שהנבטים הסינים עוזרים לטיפול בצרבות ובצליאק ובאנמיה גם כן.

הנבטים הסיניים נחשבים לנבטים הנפוצים ביותר כיום, אך עדיין יש עוד כמה נבטים שרצינו להכיר לכם: נבטי חמניה, נבטי קייל, נבטי ברוקלי, נבטי חרדל, נבטי צנונית ונבטי אלפלפא.
גם את הנבטים האלו, ניתן להשיג במשק בכור!

חשוב לדעת שמדובר בנבטים צעירים במיוחד שגילם הוא לא יותר ממספר ימים, לכן כדאי לאכול אותם טריים וממש בימים הראשונים בהם קניתם אותם.
מומלץ לשמור על הנבטים בקירור ובקופסא פתוחה, במידה והנבטים איבדו טיפה מטריותם אנו ממליצים להכניס אותם לקערת מי קרח לכמה שעות. ועדיין, לא מומלץ להקפיאם בעודם טריים.

כמובן שאי אפשר לוותר על מתכון קליל ומיוחד שמתאים לעונה, לא כדאי לכם לפספס את סלט החסה והתאנים. לתוספת מרעננת שמשדרגת עוד יותר את הסלט, אנו ממליצים להוסיף גם את נבטי השעועית לטאץ׳ הסופי. לינק למתכון? לחצו ממש כאן!

אז איפה ניתן להשיג את הנבטים הסינים? כמובן שרק אצלנו, במשק בכור! לכל נקודות המכירה בארץ – לחצו על הלינק שכאן.