החסה היא צמח אשר גדל ביבולים חד או דו-שנתיים, בהתאם לזן הספציפי שלה. היא בעלת עלים הראויים לאכילה והיא מגיעה במגוון צורות, גדלים וצבעים. צבעי זני החסה השונים יכולים להיות ירוק, שחור, אדום, סגול ואפילו בצבע חום-בורדו. ככלל, החסה נכללת ביעדיו של השוק הטרי המקומי ולעיתים גם באלה של היצוא הטרי. על פי הערכות של מומחים לחקלאות, היקף גידול החסה בישראל עולה על 25,000 דונם.
623_147679_contents_r_image_1

חסה אחת = שפע בריאות
צמח החסה טומן בחובו יתרונות תזונתיים חשובים. בין יתרונות אלה, ניתן למנות:

כמות קלוריות נמוכה במיוחד וכמות שמן כמעט אפסית
באופן יחסי, בחסה נמדדים כ-12 קלוריות בכמות של כוס אחת. בזכות זאת, החסה מסייעת בתהליך ההפחתה במשקל.

החסה שומרת על הלב
בטא קרוטין וויטמין C המצויים בחסה, מסייעים במניעת התחמצנות של כולסטרול. המשמעות היא מניעת היווצרותו של פלאק בעורקי הדם.

החסה יכולה לסייע בבעיות שינה
בחסה קיים נוזל לבן הנקרא לקטוקריום- המייצר תחושת רגיעה, המסייעת בזירוז תהליך ההרדמות. בכך, נוזל הלקטוקריום מספק פתרון ממשי לבעיית נדודי השינה.