הרוזמרין הוא צמח רב-שנתי. גידולו בישראל הפך לנפוץ הודות לתנאי אקלים מתאימים המאפשרים לו לצמוח. לרוזמרין יש טעם וריח דומיננטיים האופייניים למטבח האיטלקי, שבו הרוזמרין משמש באופן נרחב בתיבול בשרים (עם דגש על בשר כבש). אם תחליטו לבקר בצרפת בזמן הקרוב, תגלו כי נעשה בו שימוש מגוון בתיבול מרקים, תבשילי ירקות, שימורי דגים ועוד. מעבר לכך, לצמח הרוזמרין מיוחסות סגולות בריאותיות רבות ובתרבויות שונות מאמינים כי הוא בעל כוחות קסומים.
648_780404_contents_r_image_1

צמח הרוזמרין שייך למשפחת השפתניים. מקורו הוא באזור דרום צרפת והמזרח התיכון. שמו של הרוזמרין נלקח מהשפה הלטינית בה הוא מכונה בשם "רוס-מרינוס" שפירושו הוא "טל הים". את צמח הרוזמרין ניתן לפגוש בכל תחומי הקולינריה- החל מארוחות בשרים ודגים יוקרתיות, סלטים ואפילו בקינוחים פופולאריים כמו עוגיות שניתן להכין בבית. ככלל, צמח הרוזמרין הוא מן הנפוצים ביותר בשימוש- בכל רחבי העולם.

צמח הרוזמרין בפולקלור

צמח הרוזמרין נתפש בתרבויות רבות כבעל "כוחות כישוף מאגיים". כך למשל, באנגליה היו נוהגים לבצע "גירוש שדים" באמצעות הדלקת קטורת של עלי רוזמרין. ההונגרים השתמשו במי צמח הרוזמרין במטרה לשמר את נעורי עור הפנים. בתקופת ימי הביניים, הרוזמרין נחשב כצמח פלאי ולכן השתמשו בו כקמע נגד עין הרע.

סגולותיו של צמח הרוזמרין

פרט לאמונות המיוחסות לצמח הרוזמרין ומעבר לנוכחותו הבולטת בעולם הקולינרי, ניתן לנצל סגולות טבעיות הקיימות בו, בכדי לטפל ולהתמודד עם לא מעט בעיות בריאותיות. כך למשל, צמח הרוזמרין יכול לטפל בכאבי ראש, במיגרנות ובבעיות במערכת העיכול ואף ליצור שיפור משמעותי בתפקוד מערכת החיסון ובזרימת הדם. הכנת תה בשילוב רוזמרין, יכול לתרום בחיזוק ובשימור פעילויות תקינות של המוח והלב, להפיג תחושת עייפות ואפילו לטפל בהצטננות ולאזן לחץ דם נמוך.

אנחנו ב-"משק בכור", מגדלים ומטפחים ירקות ירוקים איכותיים, כולל את צמח הרוזמרין. החל מרגע שתילת הירקות ועד לרגע שבו הם יגיעו אליכם, אנו דואגים לבצע בקרות מחמירות בכל שלב ושלב, בכדי שאתם תוכלו ליהנות מטעם מושלם ומבריאות מנצחת- בכל פעם מחדש!