א. שטפו את עלי החסה, זכרו בכדי לנקות חסה, יש להפריד את העלים ולשטוף אותם תחת מים קרים זורמים. אם בוחרים לחצות את החסה, השרו אותה ראשית בקערת מים קרים מאוד והניחו לחול ולחרקים לשקוע לקרקעית הקערה. כך או כך, חשוב מאוד לייבש אותה אחר כך כליל על יד מכשיר מתאים או בין מגבות בד.
ב. בניגוד לסלט שכולל עוד ירקות בשרניים, כאשר סלט מורכב בעיקר מעלי חסה, מומלץ להכין את הרוטב בקערה נפרדת ולבזוק רק בעת ההגשה כדי להשאיר את פריכות עלי החסה.
ג. קוצצים דק את עלי הנענע והפטרוזיליה
ד. קוצצים את הלימון לקוביות קטנות
ה. במחבת ללא שמן קולים קלות את הצנוברים ואז מוסיפים שמן זית וסומאק למחבת.
ו. יוצקים את המרכיבים הנ"ל על עלי החסה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.