Homemade Vegan Cauliflower Crust Pizza with Tomato and Basil

שנה חדשה בפתח וכמו בכל שנה, כמובן שנרצה להתחיל אותה ברגל ימין, עם ספורט ותזונה נכונה, לאכול בצורה הרבה יותר בריאה וכמה שפחות ג׳אנק פוד.

אז במיוחד בשבילכם, פינקנו במתכון לפיצה בריאה, שהיא ללא גלוטן, טעימה במיוחד ושהבצק שלה הוא מכרובית. כן, כן! שמעתם נכון, לא מדובר בבצק שהוכן מקמח, אלא מכרובית חמודה שהפכה לבצק פריך וטעים במיוחד. מתרגשים? אז יללה, בואו נתחיל!

המצרכים שנצטרך הם..

לבצק

  • כמובן שנצטרך כרובית, מומלץ שלא תהיה קטנה מדי וגם לא גדולה מדי.
  • 2 ביצים
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת

רוטב-

תוספות

אופן ההכנה:

לפני שנתחיל, תזכרו לחמם את התנור ל200 מעלות

בצק-

מכניסים למעבד מזון את הכרובית ומערבבים עד לקבלת פירורי כרובית.
מוציאים וסוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה.
בקערה מוסיפים לכרובית את הגבינה המגורדת ואת הביצים. ניתן גם להוסיף טיפה מלח ופלפל.. ולערבב היטב, עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים את הבצק בתבנית ואופים כ15-20 דקות, עד שנראה את הבצק שחום ומוכן.

רוטב-

מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את שן השום שחתכנו לחתיכות קטנות ואת עלי האורגנו לטיגון קל של דקה-שתיים, לאחר מכן נוסיף את רסק העגבניות וחצי כוס מים ונערבב לכמה דקות על אש נמוכה..
ועכשיו לחלק הכיפי, אחרי שמרחנו את רוטב הפיצה על הבצק, נפזר מעל את הגבינה הצהובה ונוסיף את כל התוספות שאנחנו אוהבים: עלי בזיליקום, עגבניות, פטריות ועוד..
נחזיר לתנור לעוד כ5 דקות עד שנראה כי הגבינה נמסה. מומלץ לתת לפיצה כמה דקות להתקרר.. וזהו, בתיאבון J

אז איפה ניתן להשיג את כל התוספות לפיצה? כמובן שרק אצלנו, במשק בכור! לכל נקודות המכירה בארץ – לחצו על הלינק שכאן.

הכנתם את הפיצה כרובית שלנו? אל תשכחו לתייג אותנו @meshekbechor באינסטגרם על מנת שנראה את הפיצה המדהימה שהכנתם!