מרווה

הרבה מאוד אנשים מכירים את המרווה כעלה שנותן ארומה וטעם לתה שלנו, אבל יש עוד המון עובדות מפתיעות ודרכים שבהן ניתן להשתמש במרווה.

קרא עוד »

הכי ישראלי – השום הישראלי

אין בית בישראל שלא ניתן למצוא בו את הרכיב המיוחד – הלא הוא השום.
השום משמש גם כצמח תבלין והוא גם נחשב ל״אנטביוטיקה של הטבע״, כיום ניתן למצוא שני סוגים שונים של שום-
הראשון, הוא השום הסיני שהוא השום המיובש והוא נחשב לנפוץ יותר בארץ. בנוסף יש גם את השום הישראלי שנחשב לשום טעים ובריא אף יותר.

קרא עוד »

תרד- ירוק הוא השחור החדש

התרד מגיע אלינו במקור מפרס, הוא נחשב לסופר-פוד, עשיר בוויטמינים ובמינרלים.
לרוב, מכירים אותו כחברו הטוב של פופאי המלח מהסדרה המצוירת. כשפופאי החלש היה זקוק לעזרה הוא היה מתחזק והופך לגיבור שמנצח את אויביו רק אחרי אכילת תרד.
הוא צמח עונתי ונמצא בשיאו בתקופת האביב והחורף הקר, הוא קרוב משפחה של הסלק והוא נמכר כתרד ניו זילנדי וכתרד תורכי/ בלדי. התרד התורכי נחשב לתרד המקורי והנפוץ יותר.

קרא עוד »

קבלו אותו מלך התבלינים – בזיליקום

הבזיליקום בא אלינו במקור מהודו הרחוקה, ביוון הקדומה הבזיליקום נחשב למלך התבלינים ולכן מכאן מגיע מקור שמו של הבזיליקום (Basileus), משמעותו היא מלך או שליט. מדובר בצמח תבלין אשר נפוץ ברחבי העולם ובעיקר במטבח האיטלקי והים תיכוני. הוא ידוע לרוב כמרכיב מרכזי ברוטב הפסטו, בתבשילים ובמרקים רבים. הוא נחשב לחלק ממשפחת צמחי המנטה ועם הזמן התגלו סוגים שונים של צמח הבזיליקום. כיום ניתן למצוא מעל ל60 סוגים שונים של הבזיליקום.

קרא עוד »

עירית, כמה שהיא קטנה – ככה מהממת!

צמח שום העירית, או בשמו המדעי Allium schoenoprasum, פחות מושך, תודו, יכול להוסיף לכם לכל מתכון שרק תרצו, בין אם זה פשטידה חלבית או תבשיל בשרי, העירית יכול לשמש כתבלין מרענן ולהוסיף טעם של שום-בצל עדין, או אפילו לשמש כקישוט ירוק ומרענן בסיום הכנת הארוחה.
אך מעבר לטעם הייחודי שלו, יש לו המון תכונות טבעיות שכנראה שלא ידעתם.

קרא עוד »

אדומה, סקסית ובריאה

מה באמת אנחנו יודעים על הפרי הזה אשר מככב כמעט בכל מתכון בכל מטבח בעולם? מסתבר שרבים מאיתנו יודעים רק את העובדות הבסיסיות, חלקנו יותר חלקנו פחות, אבל קצרה היריעה מלפרט פה את כל מה שאנו יודעים. אז גייסנו את המומחים של המשק וננסה לסכם עבורכם את הנתונים העיקריים על מלכת הסלטים והרטבים, מיס עגבנייה.

קרא עוד »

הירק שמנצח כל זמר מזרחי – זה הקייל המסלסל

סופר פוד, הקייל פה והוא פה להישאר! למרות שהוא די חדש במטבחנו הישראלי, הקייל נמצא בשימוש במטבחים בכל רחבי אירופה עוד מהתקופה הרומית. קייל מסולסל (כרוב עלים בתרגום חופשי) נמנה על משפחת הכרובים, ביניהם בי השאר הכרובית, הקולורבי והברוקולי. הירק המדהים הזה טומן בחובו לא מעט ערכים תזונתיים.

קרא עוד »

שום או כלום

אם היינו שואלים אתכם אילו מרכיבים יש ברוב התרופות שאנחנו נוטלים (אל תתחכמו – חוץ מפניצילין) הייתם יודעים לענות? נניח שהתשובה היא לא, בלי חלילה לזלזל בכם, אבל אלא אם כן אתם רוקחים, רופאים או פרנואידים, רוב בני האדם לא ידעו מה המרכיבים הכימיים של אקמול.

קרא עוד »

10 עובדות מעניינות ובריאות על פלפל הצ'ילי

פלפל הצ'ילי האדום הוא אחד מתוך המוני הזנים המשתייכים למשפחת "פלפלת הצ'ילי" והוא נחשב לאחד המוכרים והפופולאריים שבה. האם ידעתם כי אנשים צרכו פלפלי צ'ילי גם לפני 7000 שנה? והאם שמעתם על סגולותיהם הבריאותיות המופלאות?

קרא עוד »