החורף כבר כאן: הירקות הירוקים שיעזרו לכם לשמור על הבריאות

עונת החורף הולכת ונותנת את אותותיה, וכבר כולנו בחוץ מסתובבים עם הבגדים החמים, המטריות, מתכרבלים מתחת לשמיכות העבות ו… נהיים חולים. האחרונה לצערנו, הינה תופעה דיי נפוצה בתקופה זו של השנה, אך יחד עם זה, יש ביכולתנו לנקוט בדרכים כאלה ואחרות על מנת לחזק את הגוף ולשמור על הבריאות. אחת הדרכים האפקטיביות במיוחד לעשות זאת, היא אכילת ירקות ירוקים.

קרא עוד »

צמח הרוזמרין- טעים לדעת, בריא לגלות

הרוזמרין הוא צמח רב-שנתי. גידולו בישראל הפך לנפוץ הודות לתנאי אקלים מתאימים המאפשרים לו לצמוח. לרוזמרין יש טעם וריח דומיננטיים האופייניים למטבח האיטלקי, שבו הרוזמרין משמש באופן נרחב בתיבול בשרים (עם דגש על בשר כבש). אם תחליטו לבקר בצרפת בזמן הקרוב, תגלו כי נעשה בו שימוש מגוון בתיבול מרקים, תבשילי ירקות, שימורי דגים ועוד. מעבר לכך, לצמח הרוזמרין מיוחסות סגולות בריאותיות רבות ובתרבויות שונות מאמינים כי הוא בעל כוחות קסומים.

קרא עוד »

צמח הקורנית- ליהנות מהטעם, להרוויח בריאות

צמח הקורנית הינו צמח הגדל בכל אזור אגן הים התיכון. הקורנית היא בעלת עלים קטנים וירוקים וטעמה הוא כמשב רוח מרענן וקר, ממש בדומה לריחה של המנטה.. הקורנית משמשת כתבלין לתיבולם של מגוון מאכלים וכמו כן, נעשה בה שימוש גם כצמח מרפא. באופן טבעי, דבורים מפיקות מצמח הקורנית דבש בעל ניחוח ארומטי שגם יכול לסייע בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. בתקופות עתיקות למשל, שימשה הקורנית את המצרים בטקסי חניטה והרומאים נהגו להשתמש בה כתוספת למי רחצה על מנת לטפח את עורם.

קרא עוד »

בריאות תשרי: פותחים שנה במשק בכור עם ירקות ירוקים נהדרים

חגי תשרי שיבואו עלינו בברכה, יחולו בעוד פחות משבוע. מדובר באחת התקופות הרוויות של השנה, שהמון בוחרים לנצל אותה בכדי לצאת לחופשות ממושכות עם המשפחה ברחבי הארץ או בחו"ל. זו גם תקופה עמוסה במיוחד המתבטאת בהכנות מרובות של קניות וסידור הבית לכבוד ארוחות החג השונות, וראשיתן, באלה הנעשות לכבוד ראש השנה. המאפיין הבולט ביותר בתקופה זו הוא האוכל. הרבה מאוד אוכל. לכן, מדובר גם בזמן מעולה לפתוח את השנה החדשה- בצריכת ירקות ירוקים שעושים רק טוב לגוף ומעניקים המון שלווה בנפש.

קרא עוד »

צמח הקייל

צמח הקייל או כפי שנהוג לכנותו על פי רוב, "כרוב העל", הוא תת זן של הכרוב והוא שייך למשפחת הירקות המצליבים (כמו צמח הברוקולי למשל). לאחרונה תופס צמח הקייל תאוצה מרשימה כ"סופר-פוד" (Super Food), כלומר, מאכל המועיל לבריאות במידה רבה במיוחד. תופעת ה"סופר פוד" כבשה את עולם הבריאות בסערה עם מגוון מאכלים כגון: פירות מגוונים, נבטי חיטה ומינים שונים של מזונות מהונדסים אשר מסוגלים לספק לגופנו תזונה אידיאלית.

קרא עוד »

תרד ולבבות קיסר: צמד ירקות ירוקים טעימים ובריאים במיוחד

תזונה נבונה – תוביל אותנו באופן טבעי לתחושה טובה יותר וגם תוכל להפוך את המראה שלנו לחיוני ובריא. משפחת הירקות הירוקים, היא אחת ממשפחות המזון שיכול ליצור בגופנו אימפקט בריאותי משמעותי, כיוון שבירקות הירוקים מצויים ריכוזים גבוהים במיוחד של ערכים תזונתיים חשובים, כגון: ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ועוד.

קרא עוד »

צמח החסה

החסה היא צמח אשר גדל ביבולים חד או דו-שנתיים, בהתאם לזן הספציפי שלה. היא בעלת עלים הראויים לאכילה והיא מגיעה במגוון צורות, גדלים וצבעים. צבעי זני החסה השונים יכולים להיות ירוק, שחור, אדום, סגול ואפילו בצבע חום-בורדו. ככלל, החסה נכללת ביעדיו של השוק הטרי המקומי ולעיתים גם באלה של היצוא הטרי. על פי הערכות של מומחים לחקלאות, היקף גידול החסה בישראל עולה על 25,000 דונם.

קרא עוד »

הבריאות המנצחת של הירקות הירוקים

בדומה לפסגת כל תחום אחר, כאשר מדובר ב-TOP של תחום התזונה, ניתן לראות כי ישנם מאכלים מסוימים, המתבלטים לחיוב בצורה משמעותית מעל כולם. אותם מאכלים מאופיינים כ"סופר-פודס" (Super Foods), כלומר, מאכלים שהערך התזונתי שלהם הוא כל כך גבוה, עד כי מומלץ לשלב אותם בכל ארוחה. מחקר רפואי אמריקאי מהשנים האחרונות, מצא כי ירקות ירוקים כגון מנגולד, תרד, חסה, פטרוזיליה ונוספים, נחשבים ל"סופר-פוד" ברמה הגלובאלית.

קרא עוד »

ירקות בשלל צבעים

כשהיינו ילדים הפצירו בנו לסיים את כל הירקות שבצלחת, אמרו לנו שבעזרת הירקות נגדל להיות בריאים וחזקים יותר. בשנים האחרונות תחום התזונה זכה להכרה רבה, כאשר יותר ויותר אנשים מתחילים לבקר את מה שהם אוכלים והופכים למודעים ליתרונות הרבים שבצריכת ירקות ברמה היום-יומית. עם זאת, מעט מאוד אנשים מודעים ליתרונות הבריאותיים שבאכילת ירקות במגוון צבעים.

קרא עוד »

החורף כבר כאן: הירקות הירוקים שיעזרו לכם לשמור על הבריאות

עונת החורף הולכת ונותנת את אותותיה, וכבר כולנו בחוץ מסתובבים עם הבגדים החמים, המטריות, מתכרבלים מתחת לשמיכות העבות ו… נהיים חולים. האחרונה לצערנו, הינה תופעה דיי נפוצה בתקופה זו של השנה, אך יחד עם זה, יש ביכולתנו לנקוט בדרכים כאלה ואחרות על מנת לחזק את הגוף ולשמור על הבריאות. אחת הדרכים האפקטיביות במיוחד לעשות זאת, היא אכילת ירקות ירוקים.

קרא עוד »

צמח הרוזמרין- טעים לדעת, בריא לגלות

הרוזמרין הוא צמח רב-שנתי. גידולו בישראל הפך לנפוץ הודות לתנאי אקלים מתאימים המאפשרים לו לצמוח. לרוזמרין יש טעם וריח דומיננטיים האופייניים למטבח האיטלקי, שבו הרוזמרין משמש באופן נרחב בתיבול בשרים (עם דגש על בשר כבש). אם תחליטו לבקר בצרפת בזמן הקרוב, תגלו כי נעשה בו שימוש מגוון בתיבול מרקים, תבשילי ירקות, שימורי דגים ועוד. מעבר לכך, לצמח הרוזמרין מיוחסות סגולות בריאותיות רבות ובתרבויות שונות מאמינים כי הוא בעל כוחות קסומים.

קרא עוד »

צמח הקורנית- ליהנות מהטעם, להרוויח בריאות

צמח הקורנית הינו צמח הגדל בכל אזור אגן הים התיכון. הקורנית היא בעלת עלים קטנים וירוקים וטעמה הוא כמשב רוח מרענן וקר, ממש בדומה לריחה של המנטה.. הקורנית משמשת כתבלין לתיבולם של מגוון מאכלים וכמו כן, נעשה בה שימוש גם כצמח מרפא. באופן טבעי, דבורים מפיקות מצמח הקורנית דבש בעל ניחוח ארומטי שגם יכול לסייע בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. בתקופות עתיקות למשל, שימשה הקורנית את המצרים בטקסי חניטה והרומאים נהגו להשתמש בה כתוספת למי רחצה על מנת לטפח את עורם.

קרא עוד »

בריאות תשרי: פותחים שנה במשק בכור עם ירקות ירוקים נהדרים

חגי תשרי שיבואו עלינו בברכה, יחולו בעוד פחות משבוע. מדובר באחת התקופות הרוויות של השנה, שהמון בוחרים לנצל אותה בכדי לצאת לחופשות ממושכות עם המשפחה ברחבי הארץ או בחו"ל. זו גם תקופה עמוסה במיוחד המתבטאת בהכנות מרובות של קניות וסידור הבית לכבוד ארוחות החג השונות, וראשיתן, באלה הנעשות לכבוד ראש השנה. המאפיין הבולט ביותר בתקופה זו הוא האוכל. הרבה מאוד אוכל. לכן, מדובר גם בזמן מעולה לפתוח את השנה החדשה- בצריכת ירקות ירוקים שעושים רק טוב לגוף ומעניקים המון שלווה בנפש.

קרא עוד »

צמח הקייל

צמח הקייל או כפי שנהוג לכנותו על פי רוב, "כרוב העל", הוא תת זן של הכרוב והוא שייך למשפחת הירקות המצליבים (כמו צמח הברוקולי למשל). לאחרונה תופס צמח הקייל תאוצה מרשימה כ"סופר-פוד" (Super Food), כלומר, מאכל המועיל לבריאות במידה רבה במיוחד. תופעת ה"סופר פוד" כבשה את עולם הבריאות בסערה עם מגוון מאכלים כגון: פירות מגוונים, נבטי חיטה ומינים שונים של מזונות מהונדסים אשר מסוגלים לספק לגופנו תזונה אידיאלית.

קרא עוד »

תרד ולבבות קיסר: צמד ירקות ירוקים טעימים ובריאים במיוחד

תזונה נבונה – תוביל אותנו באופן טבעי לתחושה טובה יותר וגם תוכל להפוך את המראה שלנו לחיוני ובריא. משפחת הירקות הירוקים, היא אחת ממשפחות המזון שיכול ליצור בגופנו אימפקט בריאותי משמעותי, כיוון שבירקות הירוקים מצויים ריכוזים גבוהים במיוחד של ערכים תזונתיים חשובים, כגון: ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ועוד.

קרא עוד »

צמח החסה

החסה היא צמח אשר גדל ביבולים חד או דו-שנתיים, בהתאם לזן הספציפי שלה. היא בעלת עלים הראויים לאכילה והיא מגיעה במגוון צורות, גדלים וצבעים. צבעי זני החסה השונים יכולים להיות ירוק, שחור, אדום, סגול ואפילו בצבע חום-בורדו. ככלל, החסה נכללת ביעדיו של השוק הטרי המקומי ולעיתים גם באלה של היצוא הטרי. על פי הערכות של מומחים לחקלאות, היקף גידול החסה בישראל עולה על 25,000 דונם.

קרא עוד »

הבריאות המנצחת של הירקות הירוקים

בדומה לפסגת כל תחום אחר, כאשר מדובר ב-TOP של תחום התזונה, ניתן לראות כי ישנם מאכלים מסוימים, המתבלטים לחיוב בצורה משמעותית מעל כולם. אותם מאכלים מאופיינים כ"סופר-פודס" (Super Foods), כלומר, מאכלים שהערך התזונתי שלהם הוא כל כך גבוה, עד כי מומלץ לשלב אותם בכל ארוחה. מחקר רפואי אמריקאי מהשנים האחרונות, מצא כי ירקות ירוקים כגון מנגולד, תרד, חסה, פטרוזיליה ונוספים, נחשבים ל"סופר-פוד" ברמה הגלובאלית.

קרא עוד »

ירקות בשלל צבעים

כשהיינו ילדים הפצירו בנו לסיים את כל הירקות שבצלחת, אמרו לנו שבעזרת הירקות נגדל להיות בריאים וחזקים יותר. בשנים האחרונות תחום התזונה זכה להכרה רבה, כאשר יותר ויותר אנשים מתחילים לבקר את מה שהם אוכלים והופכים למודעים ליתרונות הרבים שבצריכת ירקות ברמה היום-יומית. עם זאת, מעט מאוד אנשים מודעים ליתרונות הבריאותיים שבאכילת ירקות במגוון צבעים.

קרא עוד »