לטעום, לאהוב ולהישאר בריאים

אחת התופעות החברתיות המרתקות ביותר זו הנטייה לאמץ טרנדים משתנים. אם נודה על האמת, באמת שלא חסרות לנו אופנות מתחלפות. בין אם מדובר בטכנולוגיה, מוסיקה, ספורט וכו', תמיד יצוץ משהו שכולם ידברו עליו ושיהפוך בן רגע ל-'דבר החם הבא'. אך אם צריך למנות נושא שתמיד יישאר רלוונטי, זה ודאי יהיה ה-"טרנד" של שמירה על הבריאות. ואם היינו צריכים להמליץ לכם על דרך טובה לעשות זאת, היינו עונים במיידי: "ירקות ירוקים"!

קרא עוד »

העגבנייה שהתחפשה?

עגבניות הן אחד המרכיבים הדומיננטיים ביותר במטבח הישראלי. אנחנו פוגשים אותן בשקשוקות, בסלטים המקומיים, כתוספת במנת הפלאפל (כמובן) ובעוד הרבה מאוד מאכלים ומטעמים ישראליים נוספים. אחד המכנות המשותפים הגדולים שלנו, הוא שכולנו גדלנו בתרבות שמקדשת אוכל. חלק מהעניין זה גם להאמין שסנדוויץ' בלי עגבנייה הוא לא באמת שלם… בקיצור, אנחנו מאוד אוהבים עגבניות. ויותר מכך, הן מהוות מבחינתו מקור לגאווה לאומית. למה? עגבניות שרי!

קרא עוד »

בריאות פורחת

עונת האביב היא מן התקופות הנעימות והיפות של השנה. יש אקלים נוח, פריחות מהממות ובכלל, יש הרגשה מיוחדת וקסומה באוויר שעושה לנו חשק להתחדש מבפנים. ואם כבר להתחדש מבפנים, כדאי לדעת כי האביב הוא גם תקופה מופלאה שבה ניתן לחזק ולשמור על הבריאות בעזרת צריכתם של ירקות ירוקים נהדרים.

קרא עוד »

שום תירוצים ושום נעליים

השום (או שום הגינה), הוא ירק המשתייך למשפחת הנרקיסיים והוא נחשב לקרוב משפחתו של הבצל. הוא גדל בצורת פקעת ומשמש בעיקר כצמח תבלין. את החלקים המיועדים בו לאכילה אנו נוהגים לכנות "ראשי שום" או "שיניי שום". המאפיינים הבולטים ביותר של השום הם הריח והטעם הדומיננטיים ברמת חריפותם. 'הצורה המיובשת' נחשבת לצורת השום הנפוצה ביותר, ומסתבר שישנו גם שום ישראלי והוא בעל טעם מצוין ובריאות מנצחת.

קרא עוד »

50 גוונים של פלפל?

הפלפלים המתוקים נחשבים לאחד ממצרכי המזון הפופולאריים ביותר בקרב מטבחים רבים ברחבי העולם. החל מסלטי ירקות עשירים, תבשילים, מאכלים ממולאים ועוד, הפלפלים המתוקים זוכים למקום של כבוד קולינרי הודות לטעמם המשובח והייחודי כל כך. חוץ מטעמם המופלא, מסתבר שלפלפלים המתוקים יש גם לא מעט יתרונות בריאותיים שעושים המון טוב לגוף שלנו. כמה טוב אתם שואלים? הכול בכתבה שלפניכם.

קרא עוד »

הגרדן בלנד

תערובת של בריאות קלילה ומנצחת היישר אצלכם בצלחת
אם גם אתם משתייכים לסוג האנשים שנוהגים לשלב בין טעם ובריאות, אז הכתבה הזו היא בדיוק בשבילכם.

קרא עוד »

קצת פלפל בחיים לא יזיק

על סגולותיו הבריאותיות המפתיעות של פלפל הצ'ילי
כשחושבים על אכילת פלפל צ'ילי, ישר אפשר לדמיין את הרגע שאחרי. הרגע בו נרגיש במלוא עוצמתה של תחושת חריפות שורפת שרק תעשה לנו חשק לצלצל למכבי האש. לצד זאת, מחקרים חדשים מעלים כי צריכה במידתיות של המאכל האדום הלוהט – יכולה לתרום בצורה משמעותית בשמירה על הבריאות.

קרא עוד »

הדובדבן שבעגבנייה

מה הופך את עגבניות השרי (Cherry) לטעימות ובריאות כל כך?
עגבניות הן ירק ממשפחת הסולניים המגיעות במקור מדרום אמריקה. העגבניות הראשונות היו עגבניות בר. גודלן היה זעיר והן לא היו מתוקות וייתכן כי צבען היה שונה בתכלית מצבע העגבניות האדומות של ימינו.

קרא עוד »

הגודל לא קובע, לא תאמינו כמה זה בריא לאכול מלפפוני בלאדי

ירקות 'בלאדי' הם ירקות הצומחים בחלקות מיוחדות ללא השקיה, והם ניזונים אך ורק ממי גשמים. באופן כללי, הירקות הירוקים נחשבים למזינים ביותר עבורנו לעומת שאר סוגי הירקות. ירקות ירוקים אשר גדלו כירקות 'בלאדי'- ייחשבו לאיכותיים עוד יותר. דוגמא טובה לכך, היא מלפפוני ה-'בלאדי' הקטנים.

קרא עוד »

איך אומרים בסינית כרוב טעים ובריא

הכרוב הסיני (המוכר כבאק צ'וי או פאק צ'וי), הוא צמח חד שנתי ממשפחת המצליבים. בחלקו העליון, יש לו עלים ירוקים כהים ורחבים בעוד בחלקו התחתון הוא צר, לבן ומעובה. הכרוב הסיני "מככב" במטבחים רבים במזרח הרחוק (ובעיקר במטבח הסיני), והוא בעל מרקם עדין, טעם נפלא והמון סגולות בריאותיות.

קרא עוד »