עירית, כמה שהיא קטנה – ככה מהממת!

צמח שום העירית, או בשמו המדעי Allium schoenoprasum, פחות מושך, תודו, יכול להוסיף לכם לכל מתכון שרק תרצו, בין אם זה פשטידה חלבית או תבשיל בשרי, העירית יכול לשמש כתבלין מרענן ולהוסיף טעם של שום-בצל עדין, או אפילו לשמש כקישוט ירוק ומרענן בסיום הכנת הארוחה.
אך מעבר לטעם הייחודי שלו, יש לו המון תכונות טבעיות שכנראה שלא ידעתם.

קרא עוד »

אדומה, סקסית ובריאה

מה באמת אנחנו יודעים על הפרי הזה אשר מככב כמעט בכל מתכון בכל מטבח בעולם? מסתבר שרבים מאיתנו יודעים רק את העובדות הבסיסיות, חלקנו יותר חלקנו פחות, אבל קצרה היריעה מלפרט פה את כל מה שאנו יודעים. אז גייסנו את המומחים של המשק וננסה לסכם עבורכם את הנתונים העיקריים על מלכת הסלטים והרטבים, מיס עגבנייה.

קרא עוד »

הירק שמנצח כל זמר מזרחי – זה הקייל המסלסל

סופר פוד, הקייל פה והוא פה להישאר! למרות שהוא די חדש במטבחנו הישראלי, הקייל נמצא בשימוש במטבחים בכל רחבי אירופה עוד מהתקופה הרומית. קייל מסולסל (כרוב עלים בתרגום חופשי) נמנה על משפחת הכרובים, ביניהם בי השאר הכרובית, הקולורבי והברוקולי. הירק המדהים הזה טומן בחובו לא מעט ערכים תזונתיים.

קרא עוד »

שום או כלום

אם היינו שואלים אתכם אילו מרכיבים יש ברוב התרופות שאנחנו נוטלים (אל תתחכמו – חוץ מפניצילין) הייתם יודעים לענות? נניח שהתשובה היא לא, בלי חלילה לזלזל בכם, אבל אלא אם כן אתם רוקחים, רופאים או פרנואידים, רוב בני האדם לא ידעו מה המרכיבים הכימיים של אקמול.

קרא עוד »

10 עובדות מעניינות ובריאות על פלפל הצ'ילי

פלפל הצ'ילי האדום הוא אחד מתוך המוני הזנים המשתייכים למשפחת "פלפלת הצ'ילי" והוא נחשב לאחד המוכרים והפופולאריים שבה. האם ידעתם כי אנשים צרכו פלפלי צ'ילי גם לפני 7000 שנה? והאם שמעתם על סגולותיהם הבריאותיות המופלאות?

קרא עוד »

לטעום, לאהוב ולהישאר בריאים

אחת התופעות החברתיות המרתקות ביותר זו הנטייה לאמץ טרנדים משתנים. אם נודה על האמת, באמת שלא חסרות לנו אופנות מתחלפות. בין אם מדובר בטכנולוגיה, מוסיקה, ספורט וכו', תמיד יצוץ משהו שכולם ידברו עליו ושיהפוך בן רגע ל-'דבר החם הבא'. אך אם צריך למנות נושא שתמיד יישאר רלוונטי, זה ודאי יהיה ה-"טרנד" של שמירה על הבריאות. ואם היינו צריכים להמליץ לכם על דרך טובה לעשות זאת, היינו עונים במיידי: "ירקות ירוקים"!

קרא עוד »

העגבנייה שהתחפשה?

עגבניות הן אחד המרכיבים הדומיננטיים ביותר במטבח הישראלי. אנחנו פוגשים אותן בשקשוקות, בסלטים המקומיים, כתוספת במנת הפלאפל (כמובן) ובעוד הרבה מאוד מאכלים ומטעמים ישראליים נוספים. אחד המכנות המשותפים הגדולים שלנו, הוא שכולנו גדלנו בתרבות שמקדשת אוכל. חלק מהעניין זה גם להאמין שסנדוויץ' בלי עגבנייה הוא לא באמת שלם… בקיצור, אנחנו מאוד אוהבים עגבניות. ויותר מכך, הן מהוות מבחינתו מקור לגאווה לאומית. למה? עגבניות שרי!

קרא עוד »

בריאות פורחת

עונת האביב היא מן התקופות הנעימות והיפות של השנה. יש אקלים נוח, פריחות מהממות ובכלל, יש הרגשה מיוחדת וקסומה באוויר שעושה לנו חשק להתחדש מבפנים. ואם כבר להתחדש מבפנים, כדאי לדעת כי האביב הוא גם תקופה מופלאה שבה ניתן לחזק ולשמור על הבריאות בעזרת צריכתם של ירקות ירוקים נהדרים.

קרא עוד »

שום תירוצים ושום נעליים

השום (או שום הגינה), הוא ירק המשתייך למשפחת הנרקיסיים והוא נחשב לקרוב משפחתו של הבצל. הוא גדל בצורת פקעת ומשמש בעיקר כצמח תבלין. את החלקים המיועדים בו לאכילה אנו נוהגים לכנות "ראשי שום" או "שיניי שום". המאפיינים הבולטים ביותר של השום הם הריח והטעם הדומיננטיים ברמת חריפותם. 'הצורה המיובשת' נחשבת לצורת השום הנפוצה ביותר, ומסתבר שישנו גם שום ישראלי והוא בעל טעם מצוין ובריאות מנצחת.

קרא עוד »

עירית, כמה שהיא קטנה – ככה מהממת!

צמח שום העירית, או בשמו המדעי Allium schoenoprasum, פחות מושך, תודו, יכול להוסיף לכם לכל מתכון שרק תרצו, בין אם זה פשטידה חלבית או תבשיל בשרי, העירית יכול לשמש כתבלין מרענן ולהוסיף טעם של שום-בצל עדין, או אפילו לשמש כקישוט ירוק ומרענן בסיום הכנת הארוחה.
אך מעבר לטעם הייחודי שלו, יש לו המון תכונות טבעיות שכנראה שלא ידעתם.

קרא עוד »

אדומה, סקסית ובריאה

מה באמת אנחנו יודעים על הפרי הזה אשר מככב כמעט בכל מתכון בכל מטבח בעולם? מסתבר שרבים מאיתנו יודעים רק את העובדות הבסיסיות, חלקנו יותר חלקנו פחות, אבל קצרה היריעה מלפרט פה את כל מה שאנו יודעים. אז גייסנו את המומחים של המשק וננסה לסכם עבורכם את הנתונים העיקריים על מלכת הסלטים והרטבים, מיס עגבנייה.

קרא עוד »

הירק שמנצח כל זמר מזרחי – זה הקייל המסלסל

סופר פוד, הקייל פה והוא פה להישאר! למרות שהוא די חדש במטבחנו הישראלי, הקייל נמצא בשימוש במטבחים בכל רחבי אירופה עוד מהתקופה הרומית. קייל מסולסל (כרוב עלים בתרגום חופשי) נמנה על משפחת הכרובים, ביניהם בי השאר הכרובית, הקולורבי והברוקולי. הירק המדהים הזה טומן בחובו לא מעט ערכים תזונתיים.

קרא עוד »

שום או כלום

אם היינו שואלים אתכם אילו מרכיבים יש ברוב התרופות שאנחנו נוטלים (אל תתחכמו – חוץ מפניצילין) הייתם יודעים לענות? נניח שהתשובה היא לא, בלי חלילה לזלזל בכם, אבל אלא אם כן אתם רוקחים, רופאים או פרנואידים, רוב בני האדם לא ידעו מה המרכיבים הכימיים של אקמול.

קרא עוד »

10 עובדות מעניינות ובריאות על פלפל הצ'ילי

פלפל הצ'ילי האדום הוא אחד מתוך המוני הזנים המשתייכים למשפחת "פלפלת הצ'ילי" והוא נחשב לאחד המוכרים והפופולאריים שבה. האם ידעתם כי אנשים צרכו פלפלי צ'ילי גם לפני 7000 שנה? והאם שמעתם על סגולותיהם הבריאותיות המופלאות?

קרא עוד »

לטעום, לאהוב ולהישאר בריאים

אחת התופעות החברתיות המרתקות ביותר זו הנטייה לאמץ טרנדים משתנים. אם נודה על האמת, באמת שלא חסרות לנו אופנות מתחלפות. בין אם מדובר בטכנולוגיה, מוסיקה, ספורט וכו', תמיד יצוץ משהו שכולם ידברו עליו ושיהפוך בן רגע ל-'דבר החם הבא'. אך אם צריך למנות נושא שתמיד יישאר רלוונטי, זה ודאי יהיה ה-"טרנד" של שמירה על הבריאות. ואם היינו צריכים להמליץ לכם על דרך טובה לעשות זאת, היינו עונים במיידי: "ירקות ירוקים"!

קרא עוד »

העגבנייה שהתחפשה?

עגבניות הן אחד המרכיבים הדומיננטיים ביותר במטבח הישראלי. אנחנו פוגשים אותן בשקשוקות, בסלטים המקומיים, כתוספת במנת הפלאפל (כמובן) ובעוד הרבה מאוד מאכלים ומטעמים ישראליים נוספים. אחד המכנות המשותפים הגדולים שלנו, הוא שכולנו גדלנו בתרבות שמקדשת אוכל. חלק מהעניין זה גם להאמין שסנדוויץ' בלי עגבנייה הוא לא באמת שלם… בקיצור, אנחנו מאוד אוהבים עגבניות. ויותר מכך, הן מהוות מבחינתו מקור לגאווה לאומית. למה? עגבניות שרי!

קרא עוד »

בריאות פורחת

עונת האביב היא מן התקופות הנעימות והיפות של השנה. יש אקלים נוח, פריחות מהממות ובכלל, יש הרגשה מיוחדת וקסומה באוויר שעושה לנו חשק להתחדש מבפנים. ואם כבר להתחדש מבפנים, כדאי לדעת כי האביב הוא גם תקופה מופלאה שבה ניתן לחזק ולשמור על הבריאות בעזרת צריכתם של ירקות ירוקים נהדרים.

קרא עוד »

שום תירוצים ושום נעליים

השום (או שום הגינה), הוא ירק המשתייך למשפחת הנרקיסיים והוא נחשב לקרוב משפחתו של הבצל. הוא גדל בצורת פקעת ומשמש בעיקר כצמח תבלין. את החלקים המיועדים בו לאכילה אנו נוהגים לכנות "ראשי שום" או "שיניי שום". המאפיינים הבולטים ביותר של השום הם הריח והטעם הדומיננטיים ברמת חריפותם. 'הצורה המיובשת' נחשבת לצורת השום הנפוצה ביותר, ומסתבר שישנו גם שום ישראלי והוא בעל טעם מצוין ובריאות מנצחת.

קרא עוד »